15 mars 2024

Premiär för Italiensk lyx på flaska! - 119 kr | Vininformation

Vintips på nätet!
KAN BESTÄLLAS HÄR
Sverigepremiär för Italiensk vinlyx på flaska!
– Ett nytt vin skulpterat från Puglias historia
Muro Primitivo fångar inte bara essensen av Puglias jordmån och klimat, utan hyllar även regionens kulturella arv genom sin unika flaskdesign. Inspirerad av de karakteristiska Trullo-husens stenmurar och konformade tak. Varje flaska bär med sig en historia av passion och hantverk.

Genom att kombinera traditionella metoder med modern teknik erbjuder Muro Primitivo en subtil och ändå kraftfull vinupplevelse. Primitivodruvorna skördas i mitten av september, noggrant utvalda för att uppnå optimal mognad.

Vinet är en utmärkt följeslagare till medelstarka kötträtter, grytor och vegetariska gratänger. För de som njuter av smakrika korvar, hamburgare eller klassiska italienska rätter som pasta bolognese och lasagne, kommer vinet att förstärka matupplevelsen med sina välbalanserade smaker och eleganta struktur. Dessutom är det ett utmärkt val till lagrade hårdostar som pecorino och parmesan. Helt enkelt det ultimata allroundvinet för alla älskare av italiensk matkultur!
BESTÄLL VINET HÄR
Vinbankens omdöme
"Ett djupt och tätt vin som bjuder på lite solmogen doft som är fulladdad med mörk frukt. Det är mörka plommon, svarta vinbär, mörka syrliga körsbär, björnbär, kaffe, choklad och vanilj. Ett medelfylligt vin med som trots sin mörka och djupa frukt uppfattas som fräscht med en fin syra i längden. Ett välbalanserat och välgjort vin med fin frukt. Om du gillar lite mer kraftiga och tunga viner med mycket frukt och karaktär i sig, så är det här ett bra val."

Vinbanken, Mars 2024
Muro Primitivo IGT Puglia
2022
Artikelnummer: 72764
Alkoholhalt: 14%
Volym: 750 ml
Italien, Apulien
119 kr
KAN BESTÄLLAS HÄR
Muro Primitivo - ett nytt vin skulpterat från Puglias historia
Lanseringen av nyheten Muro Primitivo är en hyllning till Puglias kulturella arv genom att kombinera traditionella metoder med modern vinmakningsteknik. I en tid där varje ny produktlansering strävar efter att sticka ut, introducerar Muro Primitivo en berättelse så djup och fascinerande att den inte bara fångar essensen av ett exceptionellt vin, men även bär på arvet från Italiens sydöstra pärla, Puglia.

Muro Primitivo, ett vin som precis börjat sin resa i Sverige, är mer än en nyhet, det är en hyllning till den uråldriga traditionen och arkitekturen av Puglias Trulli-hus.

Läs hela artikeln om lanseringen av Muro Primitivo och dess hyllning till Puglias kulturella arv på vår hemsida!
TILL ARTIKELN
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Spring Wine & Spirits AB.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar