25 mars 2024

NYHET! Sveriges bäst prissatta Bourgogne Chardonnay för endast 119kr | Vininformation

Vintips på nätet!
KAN BESTÄLLAS HÄR
Fyndklassad och hyllad vit Bourgogne Chardonnay för under 120kr
Detta fyndklassade vin produceras i den mest exklusiva delen av Bourgogne, nämligen Mersault.

Vinet utmärker sig med en välbalanserad syrlighet och fruktens mognad, en markant mineralitet med kalkiga undertoner, samt en imponerande struktur och eftersmak som står stolt i sig själv. Det bjuder på smaknoter av gröna äpplen och galiamelon, ackompanjerat av nyanser av gul och orange citrus, en touch av örter, samt en diskret smörighet som härstammar från den malolaktiska jäsningen.

Bourgogne Chardonnay Maurice Gentilhomme är ett utmärkt exempel på chardonnaydruvans storhet. Varje flaska är en hyllning till den franska vinmakarkonsten från regionen och bjuder på smaker som redan är generösa och tillgängliga.
BESTÄLL VINET HÄR
Vinbankens oberoende omdöme
"Aromatisk, intensiv och frisk doft av gröna äpplen, cantaloupe, gula päron, bivax och lite solmogen citron. I smaken kommer du få en härlig fyllighet där den lite lätt solkyssta gula frukten kommer fram ännu mer ihop med den distinkta smörigheten och även en touch av torkade örter. Ett fint balanserat Bourgogne-vin som bjuder på en frisk avslutning med en medelhög syra och tydliga citrustoner. Friskt, fylligt och extremt prisvärt för pengen!"

Jozo Glavas, Mars 2024
Bourgogne Chardonnay
Maurice Gentilhomme
Artikelnummer: 70284
Alkoholhalt: 12.5%
Volym: 750 ml
Frankrike, Bourgogne
119 kr
KAN BESTÄLLAS HÄR
Priserna på Bourgogne Chardonnay har skenat
Det finns få vinregioner i världen som har drabbats lika hårt av dåliga skördar, som i sin tur lett till kraftiga prisökningar, som Bourgogne gjort de senaste åren. De dåliga skördarna har helt enkelt gjort att man inte kunnat producera lika mycket vin, samtidigt som efterfrågan varit lika hög som tidigare. Och det har alltså lett till skenande priser på vinerna från Bourgogne.

Och som du kan se ovan så är vi långt ifrån ensamma om att tycka om vinet. Fler av landets främsta vinexperter har unisont hyllat det för sin prisvärdhet.

Därför är lanseringen av Maurice Gentilhomme Bourgogne Chardonnay unik i sitt slag. För det är inte ofta det dyker upp chardonnay-viner som håller den här nivån för det här priset. 119 kronor är enligt oss på Vinbanken lite av ett kap om man ser på smakprofil, karaktär och faktiskt kvalitet i det här vinet. Om du gillar de där fylliga, lätt smöriga men ändå fräscha och fruktiga Bourgogne-vinerna som vi i Sverige blivit vana vid, så kommer du verkligen gilla detta.
TILL VINET
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Bibendum AB.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar