29 februari 2024

Vinbanken provar FYND för endast 117 kr | Le Grand Manege CdR | Vininformation

Vintips på nätet!
KAN BESTÄLLAS HÄR
VINBANKEN PROVAR NYHET
Le Grand Manège Côtes-du-Rhône - FYND för endast 117 kr
Vinbankens omdöme
"Ett ungt och kraftfullt vin med massvis av mörk frukt i form av mörka plommon, viol, svarta vinbär, mörka syrliga körsbär, svartpeppar, lakrits och vanilj. Väldigt välgjort, snyggt balanserat och fräscht vin som bjuder på både kraft, tyngd och en fin kryddighet. För 117 kronor är det här definitivt prisvärt och något som kommer uppskattas av många. Ett snyggt och tillgängligt Rhone-vin helt enkelt. Superbra!"

Jozo Glavas, Vinbanken, Februari 2024
KAN BESTÄLLAS HÄR
Elegant kraftpaket från hjärtat av Rhône
En starkt lysande stjärna på vinhimlen har tänts, Le Grand Manège Côtes-du-Rhône. Vinet är ett kraftfullt och elegant rött vin från hjärtat av Rhône, ett underskönt område beläget i sydöstra Frankrike som tillhör en av världens främsta vinregioner.

Vinet har även redan vunnit GULD i den prestigefulla internationella tävlingen Gilbert & Gaillard 2023 – en bekräftelse på dess enastående kvalitet för priset.

"FYND! Doften är öppen och omedelbar i fräsch, samvetsgrann och ärlig stil med frisk fruktsyra; aptitretande och övertygande. Smaken är fyllig och välmatad med en rejäl garvsyra – precis det jag söker, men sällan finner i mer kommersiella rhôneviner. Det snävar kanske in menyn till mer rustika kötträtter, men smakar då desto bättre än flertalet alternativ under samma flagg. Att det därmed också har förmågan att kunna lagras både ett och två år förstärker omdömet ytterligare ett snäpp. Inte illa för ett vin som ligger inom räckhåll för de flesta i dag när vinvalet till nöds tvingas gå på sparlåga. Vinbörsen, Bengt-Göran Kronstam, Jan 2024"

"4/5 Boxar! Smakmässigt så har vi ett rött som drar mot en fylligare stil med bra bett i tanninerna, gott om rödbärigt mogen frukt, örter och lakrits i en fräsch, pigg och kryddigt kvardröjande eftersmak. Ekologisk nyhet som lär bli en hit i vinter när vi vill ha ett smakrikt glas rött, eller två. Boxtoppen, Aug 2023"
Côtes-du-Rhône
Le Grand Manège, 2022
Artikelnummer: 55173
Alkoholhalt: 14.5%
Volym: 750 ml
Frankrike, Rhonedalen, Côtes du Rhône
117 kr
BESTÄLL VINET HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Anora Wines.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar