22 februari 2024

Det italienskt bubblet som hyllas av experterna | 141 kronor | Vininformation

Vintips på nätet!
HITTA VINET HÄR
Utsett till Årets vinhus 2023

En av årets största händelser inom vinsverige är när importörer, skribenter och andra aktörer inom branschen samlas för den prestigefulla Allt om vin-galan. I december var det så dags och ett av de allra finaste priserna, Årets vinhus, tilldelades Mezzacorona från Trentino-Alto Adige i norra Italien där de blivit berömda för sina mousserande viner Rotari som tillverkas under appellationen TrentoDOC som vi rapporterat om flera gånger. Och i dag tipsar vi om just Rotari Brut Riserva som finns på en hel del hyllor runtom i landet.

Motiveringen till utmärkelsen var följande: För att år efter år leverera viner med självklar italiensk snits – såväl bubbel som stilla viner med smak av ursprung – och för att alltid bjuda på mycket vinupplevelse för pengen.

Då tänkte vi på Vinbanken kika lite närmare på vad som gör just Rotari och deras mousserande viner så hyllade. Och det räcker med att kika på vår egen hemsida och söka på Rotari där. För snabbt insåg vi att tre av våra oberoende skribenter de senaste månaderna gett det italienska bubblet oerhört fina omdömen som du kan läsa nedan.

"Ett italienskt bubbel som levererar kvalitet en bra bit över sin prislapp" /Jozo Glavas
"Ett lysande mousserande vin för väldigt lite pengar." /Christian Stojkovic
"Italienskt premiumbubbel till en väldigt rimlig peng" /Emil Bernhardsson
LÄS MER OM PRODUCENTEN MEZZACORONA
Vinbankens omdöme
"Rotari kommer från det välkända kooperativet Mezzacorona vid de italienska Alpernas fot. Och det här bubblet visar om något varför Mezzacorona har ett så bra rykte. Ett italienskt bubbel som levererar kvalitet en bra bit över sin prislapp och bjuder på en intensiv men ändå fräsch upplevelse. Det är gula äpplen, päron, ananas, ljust bröd, nötter och citrus. Det är välkomponerat och härligt. Supersnyggt!"

Jozo Glavas, Vinbanken, december 2023
Rotari
Brut Riserva, 2019
Artikelnummer: 7567
Alkoholhalt: 12.5%
Volym: 750 ml
Italien, Trentino-Alto Adige, Trento
141 kr
HÄR HITTAR DU VINET
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören The Wine Agency.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar