11 februari 2024

Enkla knepen som sätter guldkant på tillvaron!

Ökad medvetenhet

Vi på redaktionen bara älskar nya husmorsknep och små ändringar som ger guldkant på vardagen! För oss kan det till exempel vara så lätt som att förbereda frallor som jäser över natten till morgonen efter eller spara in pengar på att borsta tänderna med ingredienser från skafferiet.

Hur vi än vrider och vänder på det så verkar vi alltid landa i att livet är här och nu och hur viktigt det är att verkligen vara närvarande. Därför vill vi sprida och själva anamma sånt som förenklar vardagen och gör den mer värdefull och njutbar.

Att bli mer närvarande handlar om att öva mindfulness och medveten närvaro. Här är några tips för att hjälpa dig att bli mer närvarande i ditt dagliga liv:

Meditation:
Genom regelbunden meditation kan du träna din förmåga att vara närvarande i nuet. Meditation hjälper dig att fokusera på din andning eller kroppens känslor, vilket ökar medvetenheten om det som händer just nu.

Bli medveten om dina tankar: Genom att observera dina tankar utan att döma dem kan du öka din närvaro. Istället för att låta tankarna dra iväg med dig, försök att bara notera dem och återvänd sedan till det som sker i stunden.

Praktisera mindfulness i vardagen: Fokusera på det du gör för stunden, oavsett om det är att äta, promenera eller prata med någon. Genom att vara helt närvarande i dina handlingar kan du uppleva livet mer intensivt.

Andningsövningar: Att fokusera på din andning kan hjälpa dig att jorda dig själv och bli mer närvarande. Ta djupa, lugna andetag och känn hur luften fyller dina lungor och sedan lämnar dem.

Yoga: Yoga kombinerar rörelse med medveten andning och kan hjälpa dig att öva närvaro både fysiskt och mentalt.

Var snäll mot dig själv: Att vara närvarande handlar också om att acceptera sig själv och situationen som den är. Var snäll mot dig själv och tillåt dig själv att vara precis där du är.

Genom att regelbundet öva dessa tekniker kan du gradvis bli mer närvarande och uppleva livet på ett mer medvetet sätt. Lycka till!
Detta visste du inte att du kunde göra med isbitar
Svalkande, kylande och dekorativa i kalla drycker – men isbitar går att använda till mycket mer. I själva verket kan isbitar vara rena dunderkuren.
3 enkla huskurer för att ta bort tandsten själv
Här listar Allas tre effektiva huskurer för att mot tandsten – med ingredienser som kanske redan finns i skafferiet hemma.
Förgyll helgfrukosten med nattjästa frallor
Nu kan du få nybakat fantastiskt bröd på bara drygt tio minuter – så här gör du för att förgylla din start på helgen!
Så får du bort dålig lukt från dina knivar – med potatis!
Får du inte bort dålig lukt från dina knivar? Ingen panik. Allt du behöver är en rå potatis.
Test: Funkar det att rengöra ugnsluckan med tandkräm?
Är det svårt att se in i ugnen för att luckan är alldeles smutsig? Skrubbar du tills armarna blir skakiga utan resultat?


Prylarna många missar fått högt värde – detta kan du sälja!
Många har missat trenden, enligt antikexperten. Här är prylarna och möblerna hemma, som du idag kan få många tusenlappar för!
Senaste annonserna
SB Online Sweden AB, Vasagatan 13, Stockholm
berit.georgsson.morris@blogger.com, du får detta nyhetsbrev för att du tidigare använt tjänster från oss. Vill du inte längre ha våra uppskattade nyhetsbrev, avanmäl dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar