16 februari 2024

Penfolds Koonunga Hill – arvet från ett av världens bästa viner | 101 kr | Vininformation

Vintips på nätet!
HITTA VINET I EN BUTIK NÄRA DIG!
"För bra för att kosta runt 100 kronor?"
Vinbankens omdöme
"Är det här för bra för att kosta runt 100 kronor? Utan någon som helst tvekan. Penfolds är producenten som skapar viner av världsklass, men man visar även här att deras instegsvin håller en imponerande nivå. För runt 100 kronor får du ett ungt, koncentrerat och mörkfruktigt vin med mörka plommon, eukalyptus, blåbär, salvia och choklad. Vinet har en fräsch doft med lite smågröna växttoner. Det är kraftfullt men på ett elegant och fräscht sätt. Servera gärna till en grillad lammsadel."

Vinbanken, Oktober 2023
HITTA VINET HÄR
Penfolds Koonunga Hill
Shiraz Cabernet, 2022
Artikelnummer: 6253
Alkoholhalt: 14,5%
Volym: 750 ml
Australien South Eastern Australia
101 kr
KAN BESTÄLLAS HÄR
Penfolds Koonunga Hill – arvet från ett av världens bästa viner
Året är 1976 och den ikoniska vinmakaren Max Schubert väljer att gå i pension från det australiensiska vinhuset Penfolds. Samma år lanserar vinhuset det i dag världsberömda vinet Koonunga Hill Shiraz Cabernet, som än i dag hyllas av vinkritiker världen över och som är namngivet efter området i norra Barossa som heter just Koonunga.

Även om det skiljer enormt mycket i pris mellan båda dessa viner, så fanns det en tydlig tanke bakom lanseringen av Penfolds Koonunga Hill. Man ville ge vinkonsumenterna möjlighet att dricka ett högkvalitativt vin för en billig peng, från en av världens mest berömda producenter. Man ville skapa ett instegsvin som klarade av att såväl drickas nu som att lagras. Man vill visa upp att det finns en röd tråd mellan samtliga viner som produceras i deras källare. Och man ville framförallt visa upp arvet från ett av världens bästa viner.

Läs hela vår artikel på vår hemsida om arvet från en av världens bästa viner!
TILL ARTIKELN
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Treasury Wine Estates Sweden AB.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar