15 februari 2024

FRATELLINI, nu i Sverige! – En modern & livlig chianti har anlänt! | Vininformation

Vintips på nätet!
KAN BESTÄLLAS HÄR
PREMIÄR FÖR FRATELLINI!
– En modern & livlig chianti har anlänt!
Fratellini Chianti Superiore DOCG är ett modernt och elegant vin med en medelfyllig och rund smak som balanserar fin friskhet med toner av röda bär och örter. Detta vin har en komplex smakprofil med tydliga toner av mogen körsbär och plommon. En utmärkt följeslagare till en mångfald av rätter! Toscana, beläget i centrala Italien, är en av landets mest berömda och prestigefyllda vinregioner, hem för flera distinkta vinområden, varav ett av de mest kända är Chianti. Vinet finns nu tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment.

Druvorna plockas vid optimal mognad, oftast i mitten av september. Vinet genomgår jäsning i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Under denna fas används en pump-over-teknik av vinmakarna för att extrahera komplexa smaknyanser och tanniner från druvskalet. Efter det genomgår vinet en lagring på åtta månader i en mix av ståltankar och cementtankar.
BESTÄLL VINET HÄR
Vinbankens omdöme

"Intensivt bärigt pigg doft som är fulladdad med syrliga körsbär, mogna jordgubbar och ett knippe färska örter. I smaken är det syrliga lagom mogna körsbär, lite skogshallon, jordgubbar, färska örter och en fin körsbärssyra i avslutet. Ungt, tillgängligt och piggt vin med härlig energi, snygg struktur och fräsch smakpalett. Passar utmärkt till den italienska charkbrickan med lite salami, oliver, taleggio och massvis annat smått och gott på."

Vinbanken, Februari 2024
Fratellini
Chianti Superiore DOCG, 2022
Artikelnummer: 76527
Alkoholhalt: 13%
Volym: 750 ml
Italien, Toscana, Chianti
99 kr
KAN BESTÄLLAS HÄR
Recept på pasta i tomatsås, smaksatt med tryffel och burrata
Fratellini Chianti Superiore passar utmärkt ihop med den lagom kryddiga tomatsåsen samt inslagen av både tryffel och burrata. Vinet är inte för kraftigt utan det har en fin balans, mycket smak och en gnutta örtighet i sig som gifter sig väl med pastarätten.
TILL RECEPTET
Viner från Toscana hör till de mest mytomspunna och ikoniska inom vinvärlden. Och bland dessa hittar vi de med Chianti på etiketten. Men vad är egentligen skillnaden mellan en Chianti och en Chianti Classico. Ihop med Vinbankens vinskola går vi igenom den något kluriga italienska vinlagstiftningen.
TILL ARTIKELN
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Spring Wine & Spirits AB.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar