4 februari 2024

Därför ska du ta tillvara på ditt risvatten!

Inomhusmiljön..
påverkar oss varje dag och ändå är det långt ifrån alla som värnar om arbetsmiljö eller tar sig tid att förbättra inomhusmiljön i sitt hem. Mitt bästa tips som inredare och rekvisitör är att man ska tänka med hjärtat och inte med hjärnan. Alla har inte samma smak och det är det som gör det så fantastiskt!

Men om jag skulle tipsa om EN gemensam sak att inreda med som passar och främjar alla miljöer så är det växter. Anledningarna är många och jag tänker bara nämna några av fördelarna:

1. Förbättrar vårt psykiska mående
Att ha mycket gröna växter får oss att må bättre – det höjer trivseln, är avstressande och främjar social gemenskap.

2. Minskar stress

Studier visar att gröna växter leder till lägre blodtryck och minskad kortisolmängd.

3. Förbättrar inomhusmiljön
Huvudvärk, torr hud och irriterade ögon kan vara ett resultat av torr och dålig inomhusluft. Detta kan minskas genom att ta in fler gröna växter inomhus. Växter motverkar nämligen torr och syrefattig luft. Ju mer vatten en växt behöver desto bättre är den på att tillföra fukt i luften. Större växter är allra bäst för att syresätta inomhusluften. Hortensia och Azaela är två bra exempel.

4. Renar inomhusluften

Vissa gröna växter kan absorbera giftiga partiklar ur luften, som formaldehyd. Gröna växter kan även minska ämnen som aceton, ammoniak, bensen, toluen och xylen i luften inomhus. Det är dock viktigt att ändå vädra mycket för att rena luften ordentligt.

5. Förbättrar sömnen
Lavendel är lugnande och studier har visat att den kan minska stressnivåerna i kroppen och få oss att sova bättre. Aloe Vera är en annan superväxt för sovrummet – den avsöndrar syre och absorberar koldioxid under natten.

Se sedan till att ta hand om dina växter genom att ta tillvara på ditt risvatten enligt instruktionerna i artikeln nedan! En annan sak som jag vågar lova skulle ha en god effekt på vårt välmående är hundvalpsyoga och jag skulle inte vara sen på att testa om det fanns liknande i Sverige...

Rekorddyrt att bo i villa – så mycket dyrare har det blivit
En villaägare har nästan dubbelt så stora utgifter nu som för tre år sedan. Och det är stora skillnader över landet – dyrast är det att ha hus i Stockholmsregionen.
– Hushåll med stora bolån har det väldigt tufft just nu, säger Ola Söderlind på Zmarta.
Nya träningsformen hundvalpsyoga: Alla lämnar salen med ett leende
Yoga gör gott för både kropp och själ. Addera söta hundvalpar så får man ännu fler positiva effekter.I Edinburgh har Lydia Lamont startat hundvalpsyoga – sötchock garanteras!
Så länge håller en brandsläckare
En brandsläckare hemma kan rädda både liv och hem. Men visste du att brandsläckare också är en "färskvara" – och både behöver underhåll och har ett bäst före-datum.
10 tips som får ditt hem att se större ut än vad det är
Har du ett litet sovrum eller vardagsrum? Det finns knep som får ditt hem att se större ut än vad det egentligen är. Här är 10 smarta tips!
Därför ska du hälla risvatten i dina krukväxter
Visst du att du kan hälla risvatten i dina krukväxter? Här berättar vi varför det är en bra idé och hur du gör!

Så fyndar du värdefulla saker på loppisen – expertens tips
Drömmer du om att fynda på loppisen? Oavsett om du är en erfaren eller oerfaren loppisbesökare finns det knep för att hitta dyrgriparna.
Senaste annonserna
SB Online Sweden AB, Vasagatan 13, Stockholm
berit.georgsson.morris@blogger.com, du får detta nyhetsbrev för att du tidigare använt tjänster från oss. Vill du inte längre ha våra uppskattade nyhetsbrev, avanmäl dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar