12 oktober 2022

Topprankad Chianti Classico prissänks kraftigt på Systembolaget | Vininformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
Ett riktigt bra och prisvärt vin!
- Vinbanken, Oktober 2022
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
- *Vinet har erhållit Tre bicchieri vilket är det högsta betyget från Italiens mest prestigefyllda vin- och matguide Gambero Rosso 2022.

- 93 p James Suckling, august, 2021

- Trippelfynd av vinbörsen.se, september 2022

- 1´a på dryckeslistan.se, vecka 38 2022

- FYND! av vinkännaren Michel Jamais på vinlegender.se, september 2022
Redaktionen rekommenderar
"Ett vin där du direkt I doften kommer mötas av en härlig bärighet där jordgubbarna, hallonen och körsbären sticker ut. Det är ett välbalanserat och elegant vin med en härlig syra och fin eftersmak där du kommer få en fräsch kryddighet. Ett riktigt bra och prisvärt vin!"
Storia di Famiglia
Chianti Classico, 2019
Artikelnummer: 73273
Alkoholhalt: 13,5 %
Volym: 750 ml
Italien, Toscana, Chianti, Chianti Classico
129 kr
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET

Nöt

Ost

Fågel

Cecchis Chianti Classico Storia di Famiglia 2019 har fått högsta betyg (tre bicchieri) av Italiens mest prestigefyllda vin- och matguide Gambero Rosso och 93 poäng av den internationellt erkände vinkritikern James Suckling. Även hyllat av svenska vinskribenter med trippelfynd på Vinbörsen, 1´a på dryckeslistan.se och FYND av vinkännaren Michel Jamais på vinlegender.se. Från den 1 september är vinet dessutom prissänkt på Systembolaget och blir det bäst prisade Chianti Classico-vinet i sortimentet.

✔ Högsta betyg i Italiens vinbibel Gambero Rosso*
✔ Prissänkt till 129 kr från tidigare 169 kr
✔ Billigaste vinet från Chianti Classico i Sverige
✔ Klassiskt vin från klassisk region
✔ Topproducent med hjärta i Chianti Classico

Druvorna till vinet kommer mestadels från Villa Cerna som är en av familjens bästa vingårdar i Castellina i Chianti Classico. Den ligger ca 250 meter över havet och har en alkalisk jordmån innehållande en mängd fossiler då det har varit en gammal havsbotten. Jordmånen passar perfekt för sangiovese och ger underbar mineralitet till vinet. Cecchis numera berömda vinmakerska, Miria Bracali, har med detta vin åstadkommit ett nära perfekt uttryck för ett vin från Chianti Classico och åstadkommit ett elegant balanserat och smakrikt vin med sammetslena tanniner, välbalanserad syra och lång eftersmak. Vinet har härligt intensiv doft med inslag av skogshallon, körsbär, viol, örter och mörk choklad.

Cecchis Chianti Classico Storia di Famiglia 2019 är ett perfekt vin till pastan, pizzan eller hårdostar men också ett vin som kan avnjutas på egen hand eller låta det vila i vinkällaren.

Cecchifamiljen med sin snart 130-åriga historia är en av Chianti Classico och Toscanas viktigaste vinfamiljer och har sitt säte i Castellina i Chianti i vinregionen Chianti Classicos hjärta. Idag är det bröderna Andrea och Cesare Cecchi som driver vidare familjeegendomen med samma glöd som deras anfader Luigi Cecchi gjorde när han lade grunden 1893. Deras fokus är oöverträffad kvalitet till varje pris vilket avspeglas i vinernas genomgående goda omdömen men också en strävan att visa terroiren, dess ursprung, från respektive område. De har också varit föregångare när det kommer till hållbarhet och var bland annat pionjärer med att bygga den första fytoreningsanläggningen i Toscana.

Läs hela vår intervju med bröderna Cecchi!

Chianti Classico – ett äkta uttryck av Toscana
Det var här som renässansen föddes. Det var här som konstnärer, författare och andra framstående människor utgick ifrån. Michelangelo, da Vinci, Machiavelli och Medici-familjen är bara några av den italienska regionen Toscanas storheter. Med det i åtanke är det inte konstigt att regionen har en enorm vinhistoria i ryggen. Och det mest kända av alla regionens viner är Chianti Classico. Området, som ligger mellan städerna Florens och Siena i hjärtat av Toscana, producerar viner av absolut högsta klass och ger verkligen uttryck för vad Toscana står för.

– För oss är historia viktigt, men framförallt är området viktigt. Chianti Classico är verkligen ett speciellt område och vi försöker ge uttryck för vad Chianti Classico står för i våra viner, berättar Andrea Cecchi som driver Famiglia Cecchi, en producent med anor från slutet av 1800-talet.
LÄS HELA INTERVJUN HÄR!
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Wine Affair Scandinavia AB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar