14 oktober 2022

Middagstips - 10 lyxiga rätter som är perfekta till helgen

De bästa recepten på nätet just nu

Vad ska jag laga till middag i helgen?

Ovanstående fråga ställer man sig själv varje fredag, oavsett om man ska bjuda hem ett större sällskap eller om det bara är en enkel middag med kompisarna. Även om kreativiteten och idéerna ibland kan kännas tråkiga, så finns det massvis av goda och smakrika recept man kan bjuda på.

Vi har samlat tio middagsfavoriter som vi är övertygade om kommer imponera på i stort sett alla i sällskapet. Så det är bara att skicka iväg inbjudan till dina nära och kära och be dem komma över på middag i helgen.

Smaklig spis!
Schnitzel cordon bleu med rödvinssky och primörer
Vinbanken
En riktig pangrätt full med härliga smaker. Den där härliga fyllningen av ost och skinka höjer hela rätten, och ihop med den syrliga såsen och primörerna blir det komplett.
CORDON BLEU
Italiensk räkpasta med chili och vitlök
Köket
Rätten med stort R. Du får hettan, fräschören och de perfekt komponerade smakerna. Och du får framförallt en touch av Italien.
ITALIENSK RÄKPASTA
Korv stroganoff med basilikasmak
Arla
Du har just kommit hem från jobbet, det är fredag och helgen stundar. Du vill bjuda på något enkelt men samtidigt lite lyxigt. Korv stroganoff med tydlig smak av basilika är receptet du ska välja.
KORV STROGANOFF
Tacogratäng med nachos och riven ost
Ica
Självklart måste man göra de allra minsta glada också, men varför rucka på kvalitén? Här får du en fantastisk rätt som kommer göra alla i sällskapet nöjda. Serverea med ris och krispig sallad.
TACOGRATÄNG
Krämig svampgryta med ris
Köket
Att ingredienserna svamp, lök, vin, dijon och grädde ihop kan skapa den här rätten är svårt att greppa. En höstig och superläcker rätt som man fixar på 30 minuter.
KRÄMIG SVAMPGRYTA
Pizza
Arla
Enkelt och lyxigt var det ja. Och här får man just det, för i sanningens namn så kan man göra en pizza exakt hur lyxig man än vill beroende på tillbehör.
PIZZA
Tagliatelle med bacon och fetaost
Coop
En härlig pastarätt passar alltid på helgen, och kommer imponera på alla i sällskapet. Här får du en pasta med härliga smakkombinationer.
TAGLIATELLE
Kotlett i krämig sås med klyftpotatis
Ica
Kotlett är så enkelt och så underskattat. Ihop med en krämig sås blir det en lyxig rätt som har alla smaker man är ute efter i en middagsupplevelse på helgen.
KOTLETT
Hallonmousse
Coop
Själva definitionen av lyx. En härligt hopvispad hallonmousse som för tankarna till den härligaste av sommardagar. En perfekt avslutning på middagen.
HALLONMOUSSE
Äppelkaka i långpanna
Recept
Det blir inte mer svensk höstdessert än äppelkaka. Vissa kommer kanske inte kalla det här för dessert, men för oss kvalar det med råge in under den benämningen.
ÄPPELKAKA
Vinbanken tipsar
Vilka viner passar egentligen till tapas och tryffelpasta? Här nedan kan du hitta två artiklar där vi listar våra bästa vintips till tapas respektive tryffelpasta.
Vin till tapas - tips på fem viner
Vinbanken
Om man blir sugen på tapas så är det kanske inte alltid det enklaste att välja rätt vin, med tanke på att det är många smaker som samsas på bordet.
VIN TILL TAPAS
Vin till tryffelpasta - tips på viner
Vinbanken
Tryffel som råvara har varit rejält trendigt ett bra tag nu. Därför tipsar vi om våra tre bästa viner om du blir sugen på en härlig hemmagjord tryffelpasta.
VIN TILL TRYFFELPASTA
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar