6 oktober 2022

Bäst i test - Philipp Kuhn Pinot Noir Tradition, 2019 | Vininformation

Oberoende vinskribenter och sommelierer på nätet
För dig som till exempel är ute efter ett nytt husvin eller om du helt enkelt tröttnat på utbudet i den fysiska butiken, så är Bäst i test – Systembolagets beställningssortiment ett bra alternativ om du vill upptäcka nya viner. Varje vecka recenserar vi på Vinbanken ett antal viner i beställningssortimentet.

Denna vecka är temat "fynd i lägre prisklasser från spridda regioner". En pinot noir för 189 kr från tyska Philipp Kuhn i Pfalz imponerar stort.

//Christian Stojkovic



BÄST I TEST - LÄS MER!
Vintips från Vinbankens redaktion
Philipp Kuhn Pinot Noir Tradition 2019 (74134), Pfalz, EKO
Philipp Kuhn
Pinot Noir Tradition, 2019
Artikelnummer: 74134
Alkoholhalt: 13 %
Volym: 750 ml
Poäng: 16,5 poäng (++)
Ursprung: Tyskland, Pfalz
189 kr
Stor varmt mogen, druvtypisk och charmig pinotdoft med tranbär, jordgubbar, vildhallon, muskot, kryddpeppar och läder. Lång, välbalanserad smak med granatäpplen, kryddor, balans, värme och fina körsbärssyror. Imponerande snygg och prisvärd pinot från Philip Kuhn och Pfalz. Drick 22-27. Servera till ugnsbakade rotsaker med lax. Philipp Kuhn importeras av Tryffelsvinet.

Philipp Kuhn finns i Pfalz i Rhendalen och drivs av just Philipp som tog över ansvaret från sina föräldrar 1990. 60 % av de 40 hektaren vingårdar utgörs av vita druvor och de övriga 40% är röda. Philipp är en hängiven bourgogneentusiast och har också blivit känd för sina pinot noirviner men också för chardonnay. Men för er som har följt de här sidorna vet också att vi är mycket imponerande av Kuhns rieslingviner. Familjen Kuhn har vingårdar i fem grosse lagen och tre erste lagen. Vinerna är certifierad enligt "FAIR'N GREEN" och sedan 2018 är de även veganskt certifierade.
KAN BESTÄLLAS HÄR!
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete.
Vinbanken i Sverige AB
Birger Jarlsgatan 58
114 29 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar