26 oktober 2022

Pouilly-Fumé – den eleganta grannen till Sancerre | Vininformation

Vinskribenter på nätet
KNASTERTORR SAUVIGNON BLANC!

Perfekt till skaldjuren!
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET!
Efterfrågan är hög och kan göra att Systembolagets webblager ibland är tomt. Men Systembolagets depå för webblager fylls på dagligen och gör då vinet tillgängligt för köp nästa dag.
Pouilly-Fumé – den eleganta grannen till Sancerre!
Fournier Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux, 2021
Artikelnummer: 2227
Alkoholhalt: 13 %
Volym: 750 ml
Frankrike, Loiredalen, Pouilly Fumé

"Ett oerhört friskt och fräscht vin där man får de där tonerna av färska örter och gräs, men på ett stilrent och lugnt sätt. Du kommer få en fin frukt i form av gröna äpplen och tydliga citrustoner. Syran är hög men på ett behagligt sätt, och vinet lever kvar i munnen ett bra tag. Bra balans, fin frukt, hög syra och du kommer känna igen de tydliga sauvignon blanc-inslagen som finns i vinet. Imponerande!"
199 kr

Sötma

Fyllighet

Fruktsyra

BESTÄLL VINET HÄR!
Efterfrågan är hög och kan göra att Systembolagets webblager ibland är tomt. Men Systembolagets depå för webblager fylls på dagligen och gör då vinet tillgängligt för köp nästa dag.
"Försök uttala Pouilly-Fumé"
Viner från Loiredalen gjorda på druvan sauvignon blanc har länge varit populära i Sverige. Men när regionen kommer på tal handlar det för det mesta om Sancerre, vilket enligt producenten Fournier är konstigt med tanke på hur mycket regionen har att erbjuda utöver Sancerre.

Kan det kanske bero på att det är svårt att uttala "Pouilly-Fumé"? Eller kan det bero på ryktet som skiljer sig om de olika byarna?
LÄS HELA ARTIKELN HÄR!
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Provinum Vinhandel AB.
Vinbanken i Sverige AB
Birger Jarlsgatan 58
114 29 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar