25 oktober 2022

Ett av USA:s allra starkaste vinvarumärken gör succé i Sverige | Bread & Butter - Premiumbox | Vininformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
Okomplicerad stil där druvan och Kalifornien får glänsa!

Passar den svenska smakpaletten perfekt!!
BESTÄLL VINET HÄR
Redaktionen rekommenderar
Sammetslen pinot noir som passar perfekt till en höstig och trevlig rätt som ankbröst med portvinssås och potatispuré. Du finner det rekommenderade receptet till vinet längre ned i detta mail.
Bread & Butter
Pinot noir, 2020
Artikelnummer: 56011
Alkoholhalt: 13,5 %
Volym: 2250 ml
USA, Kalifornien
349 kr
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET

Anka

Vegitarisk varm mat

Gris

Pinot Noir nu på premiumbox från kultproducenten BREAD & BUTTER!
Ett av USA:s mest sålda pinot noir-viner finns nu tillgänglig i Sverige. Bread & Butter Pinot Noir på box är nu äntligen tillgängligt på Systembolaget. Vinet har snabbt blivit en succé världen över och har fått en rad utmärkelser, bland annat 95 poäng och guldmedalj på California State Fair Wine Competition 2019.



Bread & Butter Wines ligger i kaliforniska Napa Valley och leds av vinmakaren Linda Trotta. En veteran med över 30 års erfarenhet från prestigefyllda vingårdar som Swiftwater Cellars, Gundlach Bundschu Winery och Jamieson Ranch Vineyards. 2018 utsågs Linda till Winemaker of the Year avmagasinet North Bay Business Journal's Napa Valley.



Linda och hennes team levererar klassiskt utformade kaliforniska viner som har hittat fans över hela världen. För att bibehålla kvalitet årgång efter årgång har Bread & Butter Wines utvecklat djupa relationer med odlare i bland annat Napa valley, Monterrey och Sonoma med lång erfarenhet av att odla druvor av hög kvalitet. Lindas filosofi bakom vinerna är enkel och kärnfull: "Ett gott vin är ett vin du gillar".



I Bread & Butter Pinot Noir 2020 hittas en kryddig, nyanserad fatkaraktär, inslag av jordgubbar, kryddnejlika, smultron, sandelträ och vanilj. Serveras runt 14-15 grader.
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
REKOMMENDERAT RECEPT
Ankbröst med portvinssås och potatispuré

60 min

Medel

5 / 5

INGREDIENSER
2 personer
Ankbröst
Ankbröst 400 g
Salt & svartpeppar En nypa
Sås
Gul lök 1 st
Champinjoner 100 g
Timjan 2-3 kvistar
Russin 1 msk
Portvin 2 dl
Utspädd kalvfond 2 dl
Salt & svartpeppar En nypa
Potatispuré
Mjölig potatis 500 g
Smör 40 g
Mjölk 1-2 dl
Salt & svartpeppar En nypa
Grönsaker
Knipplök 3 st
Morötter 2-3 st
Knipplök 3 st
Salt & svartpeppar En nypa
INSTRUKTIONER
Steg 1: Skala och koka potatisen, värm samtidigt mjölk och smör i en kastrull.

Steg 2: Skåra ankans fett, salta och stek i en kall panna utan fett. Kör på medelhög värme och låt fettet få smälta på ankan. Ge hela ankan bra yta och vila den sedan i en form. Avsluta i ugnen tills du får en innertemperatur på 58 – 60 grader.

Steg 3: Hacka lök, svamp och svetta i samma panna som ankfettet. Ha i timjan, russin, svartpeppar och glasera av stekpannan med portvin. Häll i fond och låt koka samman, sila och red med maizenamjöl om konsistensen är för lös.

Steg 4: Dela knipplöken och moroten och smörstek med brynt smör. Salta och peppra.

Steg 5: Skiva upp ankan och servera med grönsakerna, pure och såsen runt om. Smaklig måltid!
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Sophronie AB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar