| Redaktionen rekommenderar | Sammetslen pinot noir som passar perfekt till en höstig och trevlig rätt som ankbröst med portvinssås och potatispuré. Du finner det rekommenderade receptet till vinet längre ned i detta mail. | | | | Bread & Butter Pinot noir, 2020 | Artikelnummer: 56011 | Alkoholhalt: 13,5 % | Volym: 2250 ml | | USA, Kalifornien | 349 kr | | | | Pinot Noir nu på premiumbox från kultproducenten BREAD & BUTTER! | | | Ett av USA:s mest sålda pinot noir-viner finns nu tillgänglig i Sverige. Bread & Butter Pinot Noir på box är nu äntligen tillgängligt på Systembolaget. Vinet har snabbt blivit en succé världen över och har fått en rad utmärkelser, bland annat 95 poäng och guldmedalj på California State Fair Wine Competition 2019.
Bread & Butter Wines ligger i kaliforniska Napa Valley och leds av vinmakaren Linda Trotta. En veteran med över 30 års erfarenhet från prestigefyllda vingårdar som Swiftwater Cellars, Gundlach Bundschu Winery och Jamieson Ranch Vineyards. 2018 utsågs Linda till Winemaker of the Year avmagasinet North Bay Business Journal's Napa Valley.
Linda och hennes team levererar klassiskt utformade kaliforniska viner som har hittat fans över hela världen. För att bibehålla kvalitet årgång efter årgång har Bread & Butter Wines utvecklat djupa relationer med odlare i bland annat Napa valley, Monterrey och Sonoma med lång erfarenhet av att odla druvor av hög kvalitet. Lindas filosofi bakom vinerna är enkel och kärnfull: "Ett gott vin är ett vin du gillar".
I Bread & Butter Pinot Noir 2020 hittas en kryddig, nyanserad fatkaraktär, inslag av jordgubbar, kryddnejlika, smultron, sandelträ och vanilj. Serveras runt 14-15 grader. | | | | REKOMMENDERAT RECEPT | Ankbröst med portvinssås och potatispuré | | | | | Salt & svartpeppar | En nypa | | | | Salt & svartpeppar | En nypa | | | | Salt & svartpeppar | En nypa | | | | Salt & svartpeppar | En nypa | | | | Steg 1: Skala och koka potatisen, värm samtidigt mjölk och smör i en kastrull. Steg 2: Skåra ankans fett, salta och stek i en kall panna utan fett. Kör på medelhög värme och låt fettet få smälta på ankan. Ge hela ankan bra yta och vila den sedan i en form. Avsluta i ugnen tills du får en innertemperatur på 58 – 60 grader. Steg 3: Hacka lök, svamp och svetta i samma panna som ankfettet. Ha i timjan, russin, svartpeppar och glasera av stekpannan med portvin. Häll i fond och låt koka samman, sila och red med maizenamjöl om konsistensen är för lös. Steg 4: Dela knipplöken och moroten och smörstek med brynt smör. Salta och peppra. Steg 5: Skiva upp ankan och servera med grönsakerna, pure och såsen runt om. Smaklig måltid! | | | | Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept. Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget. Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Sophronie AB. | | | | | |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar