9 juli 2022

Svenska vingårdar att besöka i sommar

Oberoende vinskribenter på nätet
D et är semestertider och för många innebär det säkert en del resor efter några somrar med pandemi. Även på Systembolaget så har det märkts att det är sommar med tanke på att lanseringarna i det tillfälliga sortimentet tagit en paus. Men just den här veckan så har vi en enorm lansering framför oss.

I vanligt ordning har Christian Stojkovic recenserat samtliga viner som lanseras i det tillfälliga sortimentet, och det finns några riktiga höjdarviner som man bör ha koll på.

Du kan även läsa om Elke Jungs tips på viner gjorda på Chenin blanc. Det och mycket annat hittar du i den här veckan Vinbrev.

Trevlig läsning!
Jozo Glavas
Redaktionens tips
BESTÄLL VINERNA HÄR
Bästa vita vinerna i beställningssortimentet
Vinbanken
Christian Stojkovic har sammanställt de bästa vita vinerna i det tillfälliga sortimentet. Under våren har vi varje vecka valt ut ett antal viner ur beställningssortimentet och recenserat dessa. Nu har vi sammanställt vilka vårens bästa vita viner är.
BÄSTA VITA VINERNA
Chenin blanc - 11 torra viner gjorda på druvan
Vinbanken
Chenin blanc är en druva som ibland får stå i skymundan av många andra druvor. Det vill vi ändra på genom att ta fram en lista på elva torra viner gjorda på druvan. Bland annat kommer du kunna läsa om ett väldigt prisvärt vin för strax över 100 kronor.
CHENIN BLANC
Svenska vingårdar att besöka i sommar
Vinbanken
Vi i Sverige blir ett allt större vinland sett till vinproduktion och vingårdar. I dag finns det ett antal vingårdar som är väl värda ett besök.
TIPS PÅ SVENSKA VINGÅRDAR
Fem enkla drinkar med prosecco
Vinbanken
Drinkar med bubbel är enkelt, fräscht och väldigt somrigt. Vi har samlat fem enkla drinkrecept där huvudingrediensen är prosecco.
DRINKAR
Råraka med skagenröra
Vinbanken
Finns det något godare och mer somrigt än skagenröra? Här bjuder Adrian Cederlund på ett fräscht recept på råraka med skagenröra.
RECEPT OCH VINTIPS
Vin till tajine de poulet
Vinbanken
Elke Jung har tagit fram ett härligt recept och vintips till rätten tajine de poulet. Ett fint Bourgognevin passar bra.
VIN TILL TAJINE DE POULET
Tillfälligt sortiment 8 juli
MOUSSERANDE VINER
RÖDA VINER
VITA VINER
Vinbankens samarbetspartners tipsar
Penfolds Chardonnay, 2021
Systembolaget
Ett chardonnay-vin med vissa ektoner och en härlig syra som gör att det passar fint till många olika rätter där fisk är i fokus. Ett prisvärt vin helt enkelt.
BESTÄLL VINET HÄR
Penfolds Shiraz Cabernet, 2019
Systembolaget
Ett fruktigt och lagom strävt vin signerat en av Australiens största och bästa vinproducenter. Ett riktigt bra vin till bland annat grillad chorizo.
BESTÄLL VINET HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete.
Vinbanken i Sverige AB
Birger Jarlsgatan 58
114 29 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar