3 juli 2022

De bästa svenska sommarrecepten

De bästa recepten på nätet just nu

Dags att njuta av den svenska sommaren

Sommaren har svept in över vårt land. Man kan knappt tro att man befinner sig i Sverige när man tittat på termometern på sistone. Därför har vi tagit fram de allra bästa sommarrecepten från vårt avlånga land. Att vi gillar att grilla här i Sverige är ingen hemlighet. Men vi gillar även våra skaldjur. Tänk dig en räkfrossa eller skaldjursplatå. Nu är det sommar på riktigt. Vi har den här veckan samlat flera riktigt somriga recept med fokus på just grill och skaldjur.

Smaklig spis!
Veckans långläsning - så fick Australien fram världens bästa vin
REPORTAGET
Melonsallad med vitost
Arla
Frågan är om inte det är den mest somriga salladen man kan äta. Här får man det lite söta från melonen, salta från osten och dessutom lite syra från limedressingen.
MELONSALLAD MED VITOST
Räkor med aioli och örtsås
Recept
En riktig räkfrossa på sommaren, finns det något finare? När man sitter där och pillar med räkorna, samtidigt som man har aioli bredvid och solen gassar på.
RÄKOR MED AIOLI
Grillad entrecote med örtsås
Coop
När grillen är varm och doften sprider sig över grannskapet. I det här fallet får vi svensk entrecote med örtpesto som bidrar till att göra rätten en aning fräschare.
GRILLAD ENTRECOTE
Lax med krämig potatissallad
Arla
Självklart måste vi ha med en rätt med lax på sommaren. I det här specifika fallet får vi en härligt fräsch lax med potatissallad gjord på färskpotatis. En underskattad sommarrätt.
LAX MED POTATISSALLAD
Grillade kamben med svensk coleslaw
Köket
Att grilla kampen behöver inte vara svårt. Faktum är att det ofta blir otroligt gott och mört.I det här fallet får vi dessutom en svensk coleslaw som tillbehör.
GRILLADE KAMBEN
Vin till färska räkor - tips på tre viner
Vinbanken
Till ovanstående färska räkor bör man dricka ett vin som matchar rätten. Välj ett vitt vin med hög syra och med citrustoner. Vi har samlat tre viner som passar.
VIN TILL RÄKOR
Här grillas det mest i Sverige
Expressen
I vilken del av Sverige är vi mest grilltokiga? Och föredrar vi kol framför gasol? I den här artikeln får du svaret på var vi grillar mest i Sverige.
ARTIKEL
Äppelkaka från Åmål
Ica
Vi borde uppskatta vår svenska äppelsorter mer. Därför tipsar vi om att använda svenska äpplen när du gör den här delikata och fantastiska desserten.
ÄPPELKAKA
Vinbanken tipsar
Här nedan har vi samlat tips på några viner som passar väl till olika rätter på midsommar. Bland annat en fräsch riesling med en gnutta sötma som är perfekt till sillen.
YOKO Riesling, 2020
Systembolaget
Ett hantverksvin signerat den klassiska Amarone-familjen Zenato. Om du vill uppleva hur en riktig Amarone ska smaka, så är det här det perfekta valet för dig.
BESTÄLL VINET HÄR
Penfolds Chardonnay, 2021
Systembolaget
En fruktig chardonnay med fatkaraktär. Här får man fin tropisk frukt i form av ananas samtidigt som man får en fin nötighet i vinet. Allt toppas med en härlig syra.
BESTÄLL VINET HÄR
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar