17 juli 2022

Dessertviner du inte får missa

Oberoende vinskribenter på nätet
M itten av sommaren är kommen och många av er kopplar säkerligen av med en spännande bok och något gott att dricka. För andra har det kanske blivit dags för ytterligare en grillkväll.

I den här veckans vinbrev vill vi tipsa om några artiklar som passar bra till just sommarens grillkvällar. Sen vill vi även tipsa om Adrian Cederlunds helt otroliga recept på burrata med honungsstekt nektarin.

Trevlig läsning!
Jozo Glavas
Veckans långläsning
Varje år utser det ansedda vinmagasinet Wine Spectator världens bästa vin. Där tar man i beaktning bland annat prisvärdhet och ett antal andra faktorer. När Australien som vinland år 1995 lyckades kamma hem förstaplatsen var det många som höjde på ögonbrynen. Hur lyckades ett relativt ungt vinland som Australien få fram världens bästa vin?
LÄS REPORTAGET HÄR
Bästa röda vinerna i beställningssortimentet
Vinbanken
Under våren har Christian Stojkovic betygsatt och recenserat viner i beställningssortimentet. Nu har han sammanställt listan och vi har ett resultat.
BÄSTA RÖDA VINERNA
Vin till cevapcici - tips på tre viner
Vinbanken
Cevapcici är Balkanrätten som tagit stora delar av världen med storm. Den är lättlagad och populär framförallt på sommaren. Vi har tagit fram tre viner som passar till rätten.
VIN TILL CEVAPCICI
Tips på dessertvin
Vinbanken
Dessertviner blir allt populärare. När desserten ska beställas in så är det viktigt att man väljer rätt vin till.
TIPS PÅ DESSERTVIN
Maison Louis Jadot i Bourgogne
Vinbanken
Maison Louis Jadot är en av de allra mest kända producenterna i Bourgogne. Elke Jung har träffat vd:n för Louis Jadot.
MAISON LOUIS JADOT
Burrata med honungsstekt nektarin
Vinbanken
Burrata är lite av en trendrätt nu för tiden, och det är enkelt att förstå varför. Här får vi en otroligt fräsch och somrig variant.
RECEPT OCH VINTIPS
Vinköplistan 28 - fem vintips under 160 kronor
Vinbanken
Elke Jung har den här veckan riktat in sig på viner som kostar under 160 kronor. Och det finns ett antal att välja på.
VINKÖPLISTAN
Vinbankens samarbetspartners tipsar
Penfolds Chardonnay, 2021
Systembolaget
Ett chardonnay-vin med vissa ektoner och en härlig syra som gör att det passar fint till många olika rätter där fisk är i fokus. Ett prisvärt vin helt enkelt.
BESTÄLL VINET HÄR
Penfolds Shiraz Cabernet, 2019
Systembolaget
Ett fruktigt och lagom strävt vin signerat en av Australiens största och bästa vinproducenter. Ett riktigt bra vin till bland annat grillad chorizo.
BESTÄLL VINET HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete.
Vinbanken i Sverige AB
Birger Jarlsgatan 58
114 29 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar