22 juli 2022

NYHET! Radarparet från Italiens mest hyllade område! – Enzo Bartoli Bussia! - vininformation

Radarparet från Italiens mest hyllade område – Piemonte
Nyheten Enzo Bartoli Cortese Chardonnay kombinerar den lokala druvsorten Cortese med världens mest omtyckta druvsort Chardonnay. Resultatet blir ett torrt, friskt och nyanserat vitt vin som passar som både sällskapsdryck och till den som vill uppleva en gastronomisk sensation i världsklass.

Druvorna skördas från särskilt utvalda lägen i norra Italien, Piemonte, här råder ett relativt svalt klimat som gynnar vinets fräschör och med en jordmån som tillför den där kittlande mineraliska karaktären. Vinet framställs uteslutande på ståltank för att ta vara på identiteten av ursprunget och låta naturen tala i stället för exempelvis ekfat.

Vinet har en gulgrön färg och tydlig doft av gröna äpplen, päron, honungsmelon och citrusfrukt. Piemonte är en av världens bästa platser att odla Chardonnay på, här ger den inslag av vita blommor, päron, gula äpplen och mandlar. Tillsammans med den friska lokala druvsorten Cortese som bidrar med sin typiska karaktär av lime, gröna äpplen, persika och citrus blir de en match made in heaven!

Servera vinet väl kylt till traditionell italiensk mat så som grillade havskräftor, pasta vongole, ragù- eller pizza bianco. Somriga sallader med buffelmozzarella, grillade grönsaker, fisk och kyckling passar också utmärkt till Enzo Bartoli Piemonte Cortese Chardonnay. Kombinationerna är gränslösa!
Enzo Bartoli Piemonte Cortese Chardonnay
Ursprung: Piemonte
Årgång: 2021
Druvsort: Cortese och Chardonnay
Artikelnummer: 57651
Alkoholhalt: 12%
Volym: 2000 ml
Pris: 199 kr
Sockerhalt: <3g></3g>
Importör: Lively Wines
Copyright © 2022 myTaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar