24 juli 2022

En hyllning till den svenska kusten

De bästa recepten på nätet just nu

De roligaste recepten från vår långa kust

Om det är något vi i Sverige har gott om så är det ett rikt kustliv. Oavsett om det är i Stockholms skärgård, Höga kusten eller västkusten så finns det något för alla. Och när det kommer till den kulinariska upplevelsen så känns det ibland som att vi glömmer bort hur otroligt mycket fisk och skaldjur vi har alldeles i närheten av oss. Därför fokuserar vi den här veckan på recept med inslag från den svenska kusten.

Smaklig spis!
Redaktionen tipsar
BESTÄLL VINERNA HÄR
Smörstekt torskrygg med tomat, sparris och vitvinssås
Vinbanken
Det funkar på sommaren, det funkar på vintern. Givetvis är det torsk vi pratar om. En fisk som går hem i alla lägen. Här får vi dessutom ett recept med en elegant touch.
TORSKRYGG
Västkustrulle med krispig sallad och ärtor
Köket
Det är kanske inte många som känner till vad en västkustrulle är, men det är något vi vill ändra på. Här får vi ett enkelt recept på den väldigt goda och smakrika rätten.
VÄSTKUSTRULLE
Räk- och löktartar
Ica
Tartar kommer i flera olika former och skepnader. Men om man vill få en tartar som man associerar till den svenska kusten så bör man satsa på en räk- och löktartar.
RÄK- OCH LÖKTARTAR
Havets Wallenbergare
Landleys Kök
Tänk dig en perfekt tillagad Wallenbergare med det allra bästa från havet. Till det får du en len potatispuré och brynt smör. Det blir knappast godare än så.
HAVETS WALLENBERGARE
Hemmagjord tunnbrödsrulle på enkelt vis
Tiniskitchen
Ovan har vi nämnt västkustrulle, så nu har turen kommit till den klassiska tunnbrödsrullen som alltid måste innehålla räksallad. Det har blivit lite av en folkhemsklassiker vilket vi är glada för.
TUNNBRÖDSRULLE
Här finns den bästa tunnbrödsrullen
Expressen
Varje år utser gruppen "tunnbrödsrullens vänner" vilka som har de bästa tunnbrödsrullarna i Sverige. Och de allra flesta finns föga förvånande i närheten av Stockholm, som är rättens hemort.
ARTIKELN
Västkustsallad
DN
Har du kanske blivit sugen på att röra ihop en helt egen västkustsallad, som du sedan kan använda vid diverse tillfällen. Då har vi hittat receptet för dig.
VÄSTKUSTSALLAD
Varma hjortron med glass
Köket
Tänk dig den fantastiska smaken av hjortron ihop med en len och krämig glass, som sedan toppas med havrecrunch. En enkel och otroligt god dessert.
FLÄDERPANNACOTTA
Vinbanken tipsar
Här nedan kan du hitta två viner från en av Australiens allra bästa producenter, nämligen Penfolds. Chardonnay-vinet kan du dricka till bland annat fiskrätter, medan det röda vinet passar fint till grillrätter.
Penfolds Shiraz Cabernet, 2019
Systembolaget
Ett fruktigt och fylligt vin där man får väldigt mycket för pengarna. Här bjuds man på tydliga toner av mörk frukt i kombination med en ekkaraktär.
BESTÄLL VINET HÄR
Penfolds Chardonnay, 2021
Systembolaget
En fruktig chardonnay med fatkaraktär. Här får man fin tropisk frukt i form av ananas samtidigt som man får en fin nötighet i vinet. Allt toppas med en härlig syra.
BESTÄLL VINET HÄR
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar