24 juli 2022

De bästa vinerna gjorda på druvan barbera

Oberoende vinskribenter på nätet
V I har haft några riktigt varma dagar bakom oss nu och många av er avnjuter säkert en välbehövlig semester. Om du skulle bli vinsugen så ska du inte missa lanseringen i det tillfälliga sortimentet nu i veckan. Det finns en hel del fynd där.

Sedan kan vi även tipsa om våra topplistor på de bästa vinerna gjorda på druvan barbera respektive zinfandel just nu. Det och mycket annat hittar du i årets hittills varmaste vinbrev.

Trevlig läsning!
Jozo Glavas
Redaktionens tips
BESTÄLL VINERNA HÄR
Bäst i test vecka 29 - beställningssortimentet
Vinbanken
Vår artikelserie Bäst i test går vidare och den här veckan har Christian Stojkovics blick framförallt landat på ett av Xavier Vignons viner. Den franska vinmakaren imponerar rejält med sina viner.
BÄST I TEST
Svenska viner kan göras på välkända druvsorter i framtiden
Vinbanken
Just Xavier Vignon tror att klimatförändringarna kommer göra så att vi i Sverige kommer kunna producera viner på välkända druvor i framtiden. Han vet själv vilka druvor han skulle satsa på.
REPORTAGE
Fem goda barberaviner
Vinbanken
Druvan barbera har historiskt sett ofta hamnat i skuggan av grannen nebbiolo, men på senare tid har den fått lite av ett uppsving. Vi har tagit fram fem goda barberaviner.
BARBERVIN
Just nu bästa zinfandeln
Vinbanken
Zinfandelviner har länge varit populära i Sverige, men vilka är de just nu bästa zinfandelvinerna på Systembolaget? Vi har tagit fram listan.
TOPPLISTA ZINFANDEL
Smörstekt torskrygg med tomat, sparris och vitvinssås
Vinbanken
Oavsett om det är sommar, höst, vår eller vinter så går torsk alltid hem. Tänk dig då en smörstekt torskrygg med lite sparris och härlig vitvinssås.
RECEPT OCH VINTIPS
Vinköplistan 29 - med fokus på Nya Zeeland
Vinbanken
Nya Zeeland är ett vinland som inte alltid får den uppmärksamhet det förtjänar. Nu vill vi ändra på det genom att lyfta ett antal viner i Vinköplistan från det lilla landet.
VINKÖPLISTAN
Tillfälligt sortiment 22 juli
Christian Stojkovic har gått igenom, recenserat och betygsatt vinerna som lanseras i det tillfälliga sortimentet 22 juli. Bland dem finns det faktiskt en hel del fyndviner som han uppmärksammar, även om det till antalet kanske inte är den största lanseringen.
RÖDA VINER
VITA OCH MOUSSERANDE VINER
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete.
Vinbanken i Sverige AB
Birger Jarlsgatan 58
114 29 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar