17 juli 2022

Med smak av Italien och Frankrike

De bästa recepten på nätet just nu

Enkla och somriga recept från Sydeuropa

Det behöver inte alltid vara komplicerat att drömma sig bort till det italienska eller franska köket. Ofta krävs det få ingredienser och väldigt lite tid för att få fram väldigt mycket smaker. Därför har vi den här veckan samlat några enkla men ändå superfräscha recept från Sydeuropa.

Smaklig spis!
Veckans långläsning
Varje år utser det ansedda vinmagasinet Wine Spectator världens bästa vin. År 1995 blev det en rejäl chock för många när ett vin från Australien kammade hem utmärkelsen. Hur kunde det egentligen gå till att ett vin från ett ungt vinland slog fransmännen och italienarna på fringrarna. Vi har grävt i det hela och skrivit ett längre reportage om hur Australien fick fram världens bästa vin.
LÄS REPORTAGET HÄR
Burrata med honungsstekt nektarin
Vinbanken
Ingen kan förneka att burrata blivit lite av en trendrätt på senare år, men det har vi full förståelse för med tanke på hur gott det är. Här får vi en oerhört somrig variant.
BURRATA
Lättlagad fransk tomatpaj med mozzarella
Elle
Franska matpajer går alltid hem. Här får vi en fransk tomatpaj med en liten italiensk touch i form av mozzarella och basilika. En paj som går snabbt att laga.
FRANSK TOMATPAJ
Cacio e pepe
Zeta
I Rom finns det fyra traditionella pastor. Den allra kändaste är carbonara, och den minst kända är nog cacio e pepe. Därför vill vi bjuda på just den. Den går till och med fortare att laga än carbonara.
CACIO E PEPE
Piadina med soltorkade tomater
Zeta
Piadina är en italiensk variant på en tortilla. Det är en för oss i Sverige relativt okänd rätt, men väldigt populär i Italien. I det här fallet får vi en piadina med soltorkade tomater och parmaskinka.
PIADINA
Hasselbackspotatis på italienska
Godaitalien
Tänk dig klassisk hasselbackspotatis men med massvis av italienska smaker. Det är exakt detta vi får i det här receptet. Rosmarin, vitlök, olivolja och parmesan.
HASSELBACKSPOTATIS
Bruschetta med pesto och parmaskinka
Tasteline
Vår absoluta favoriträtt när det vankas förrätt måste nog ändå vara bruschetta. Framförallt för att det finns så oerhört många olika varianter på rätten.
BRUSCHETTA
Italiensk sommarsallad
Köket
Sommaren är räddad med den här italienska sommarsalladen. Vi får buffelmozzarella, olika sorters tomater, surdegsbröd och parmaskinka.
SOMMARSALLAD
Fläderpannacotta
Arla
Smaken av svensk sommar är nog fläder. Fräschören går inte att ta miste på. Tänk dig då en pannacotta med tydliga toner av fläder. Det blir inte somrigare än så.
FLÄDERPANNACOTTA
Vinbanken tipsar
Här nedan kan du hitta två viner från en av Australiens allra bästa producenter, nämligen Penfolds. Chardonnay-vinet kan du dricka till bland annat fiskrätter, medan det röda vinet passar fint till grillrätter.
Penfolds Shiraz Cabernet, 2019
Systembolaget
Ett fruktigt och fylligt vin där man får väldigt mycket för pengarna. Här bjuds man på tydliga toner av mörk frukt i kombination med en ekkaraktär.
BESTÄLL VINET HÄR
Penfolds Chardonnay, 2021
Systembolaget
En fruktig chardonnay med fatkaraktär. Här får man fin tropisk frukt i form av ananas samtidigt som man får en fin nötighet i vinet. Allt toppas med en härlig syra.
BESTÄLL VINET HÄR
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar