31 juli 2022

De roligaste sommarrecepten just nu

De bästa recepten på nätet just nu

Somriga recept från hela världen

Fatta att det snart redan är augusti. Sommaren har flugit förbi och hösten är bara några veckor bort, men än släpper vi inte taget om den varma årstiden. Vi har den här veckan samlat en hel drös med somriga recept från alla världens hörn. Vad sägs om köttbullar från Italien, calamares från Spanien, banh mi från Vietnam och järpar från Sverige.

Smaklig spis!
Italienska köttbullar i tomatsås
Vinbanken
Adrian Cederlund har plockat fram ett sagolikt gott recept på italienska köttbullar i en härligt kryddig men samtidigt len tomatsås. En smakexplosion.
ITALIENSKA KÖTTBULLAR
Tomatsoppa med vitlöksbröd
Coop
En len och krämig tomatsoppa med delikata smakkombination där alla råvaror samspelar på ett fint sätt. När man dessutom får ett vitlöksbröd till så blir det perfekt.
TOMATSOPPA
Insalata caprese
Zeta
Den italienska favoritförrätten som bara tar några minuter att fixa. Tomater, buffelmozzarella, basilika, svartpeppar och olivolja är allt som behövs.
CAPRESE
Calamares fritto
Köket
Ännu en sydeuropeisk rätt som ofta associeras med strandrestauranger. En riktigt god och enkel rätt som gärna får serveras med citron.
CALAMARES
Grillade järpar med klyftpotatis
Landleys kök
Järpar var länge sedan man åt. Varför då inte passa på att grilla järpar nästa gång du tänder på grillen. Ihop med lite sås och klyftpotatis kommer det bli riktigt fint.
JÄRPAR
Banh mi med färskkorv
Ica
Denna vietnamesiska rätt har tagit Sverige med storm på senare år. En enkel baguett som är fylld med otroligt smakrika och goda råvaror.
BANH MI
Melondessert med mascarpone
SVT
Jordgubbarna är borta och nu har vi istället vattenmelon i affärerna. Det finns få frukter som är lika somriga som melon, varför då inte göra en krämig dessert av frukten.
MELONDESSERT
Änglamat
Ica
Ofta glömmer vi bort hur fantastiskt gott änglamat faktiskt är. På sommaren passar desserten dessutom alldeles utmärkt om man har lite bär över.
ÄNGLAMAT
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar