31 oktober 2021

Medaljregn över exklusiv box från Piemonte! Vininformation

Tokhyllat kvalitetsvin från ansedd producent i Piemonte!
Santa Vittoria Langhe Rosso är den hyllade premiumboxen signerad Borgogno, en av Piemontes mest anrika producenter med anor från 1761. Vinet är en smakrik och matvänlig blend på Piemontes egna druvor barbera, nebbiolo och lite dolcetto och hyllas av vinexperter både i Sverige och utomlands.

Santa Vittoria Langhe Rosso 2019 hyllas av vinskribenter och experter: "Ska du köpa blott en box i år - se till att det blir denna" (Boxtoppen, 24/9), "Exklusivt och folkligt! (Göteborgs-Posten 15/7, Marie Oskarsson) och "En av bolagets absolut bästa boxar just nu" (Sune Liljevall, Arbetarbladet 15 maj).

Internationellt har Santa Vittoria fått guldmedalj och 90 poäng av (Gilbert & Gaillard, International Wine Challange 2021).

Santa Vittoria Langhe Rosso är torrt, har en generös smak och fin struktur. Det är en mycket fruktig Langhe Rosso med fatkaraktär som bjuder på körsbär, färska plommon, choklad, kryddig peppar, kaffebönor och lakrits. Vinet passar utmärkt till rätter med nöt, lamm, fläsk och vilt eller till höstens rustika grytor och husmanskost.

Giacomo Borgogno är en producent med världsrykte, mest kända för sina Baroloviner på druvan Nebbiolo. Sedan 1761 har Borgogno skapat vin i Piemonte och har sin bas i byn Barolo. Borgogno gör även viner på Barbera och Dolcetto, två andra typiska druvor i Piemonte. Santa Vittoria Langhe Rosso är en blend av dessa tre typiska druvor med Barbera, Nebbiolo och en liten dos Dolcetto, som alla vinifieras och lagras separat innan den slutgiltiga blenden.
Santa Vittoria Langhe Rosso 2019
Producent: Giacomo Borgogno
Ursprung: Piemonte
Druvor: Barbera, Nebbiolo, Dolcetto
Artikelnummer: 2008
Alkoholhalt: 13,5 %
Volym: 750 ml
Pris: 349 kr
Importör: The Wine Agency
Copyright © 2021 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar