1 oktober 2021

Exklusiv lagringsbar Ripasso Superiore - nyhet med toppbetyg! - Vininformation

Rik och kraftig Ripasso från ekologiska odlingar
Casteloro Ripasso Superiore är ett rikt och fylligt vin med elegant framtoning. Vinet bjuder på en doft av mörka körsbär, torkade plommon, färska örter, choklad och fat. Smaken är generös och djup och har samtidigt en fräschör som gör vinet utmärkt till många olika sorters mat.

Njut till höstens kötträtter och grytor på vilt med smakrika tillbehör eller din italienska favoritmat. De begynnande mognadstonerna i vinet passar särskilt bra till svamprätter, varför inte en kantarelltoast eller pasta med Karl-Johan? Passar även utmärkt till lagrade hårdostar som Parmigiano Reggiano.

Årgång 2018 erbjöd en varm och lång växtsäsong som gjorde att druvorna uppnådde perfekt mognad samtidigt som balansen mellan fruktmognad och fräschör bevarades. Druvorna är handplockade och kommer från utvalda vingårdar i Val di Negrar, en av 7 kommuner i Valpolicella som får producera Ripasso. Området kännetecknas av eleganta, strama och välstrukturerade viner.

Casteloro Ripasso Superiore har fått fina recensioner av svensk vinpress.

BRA KÖP! – Elin Börjesson, Vinbörsen, augusti 2021

"Maxa myset med en förförisk Ripasso! Mörkare kvällar och kallare grader kräver sitt vin. När vi nu äntrar årets mysigaste säsong är det dags att på allvar plocka fram rödpanget. Varför inte fira "happy new höst" med en smarrig Ripasso? Tänd värmeljusen, ladda ostbrickan – och korka upp"!

4,5 av 5 poäng, Boxtoppen, augusti 2021


"Denna ekologiska ripasso ur Casteloro-serien bjuder på fint fatkryddiga toner med mörk choklad, vanilj, körsbärspralin, tobak och läder samtidigt som det finns en strimma pomerans som lyfter vinets fräschör".
Casteloro Valpolicella Ripasso Organic 2018
Importör: Fields Wine
Ursprung: Valpolicella
Druvor: Corvina, corvinone, rondinella
Artikelnummer: 52568
Alkoholhalt: 13.5 %
Volym: 750 ml
Pris: 129 kr
Copyright © 2021 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Click here

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar