27 oktober 2021

Bästa årgången på 20 år till Vinklubbens medlemmar - alkoholinformation

Borgogno Barolo Classico 2016
Investera i en lagringsduglig och internationellt hyllad årgång
Idag har vi nöjet att presentera en riktigt välbalanserad modern klassiker från den redan legendariska och knäckande bra årgången 2016. En årgång som av experterna anses bjuda på generösa och aromatiska viner med både potential i källaren och för direkt njutning. Ett utslag som inte direkt är normen för välsnickrad Nebbiolo från Barolo.

Borgogno Barolo Classico är från ett av de mest aktade vinhusen i Piemonte, grundat redan 1761 och kända för sina Baroloviner. Den unga vinmakaren Andrea Farinetti har tagit vinvärlden med storm och Borgognos viner hyllas världen över.

Borgogno Barolo Classico 2016 har fått 94 poäng av James Suckling och 93 poäng av både The Wine Enthusiast och The Wine Spectator.

Druvorna skördas för hand och kommer från Borgognos bästa vingårdslägen, Liste,Cannubi and Fossati, runt om byn Barolo. Vinet lagras på stora slavonska ekfat i fyra år. Resultatet är ett generöst vin med rik kryddighet och härlig frukt. För den som vill dricka nu gäller att lufta vinet i god tid och sedan servera i stora kupor.

Läs recensionen av vår sommelier och ta del av detta erbjudandet på länken nedan.
Borgogno Barolo Classico 2016
Producent: Giacomo Borgogno
Typ: Rött vin
Druvsort: Nebbiolo
Artikelnummer:76584
Alkoholhalt: 14.0%
Volym: 750 ml
Pris: 469 kr
Copyright © 2021 Vinklubben, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar