8 oktober 2021

Amaronen som får absolut högsta betyg - 169kr! - Vininformation

Nyhet! Amaronen som får högsta betyg - FYND!

Många vinälskare kallar Amarone för ett av Italiens allra förnämsta viner och det är lätt att förstå varför. Den unika tillverkningen med torkade druvor skapar ett vin som lämnar ett unikt smakavtryck. I dag innehar Amarone den absolut högsta kvalitetsbeteckningen i Italien, DOCG och det skvallrar lite om Amarones status även inom Italien.

Efter 100 dagars torkning av druvorna följt av vinifiering så lagras Fortellino Amarone hela 24 månader på ekfat. Torkningen av druvorna kombinerat med den långa lagringen ger ett kraftigt och karaktärsfullt vin fyllt med torkade körsbär, kryddor, nötter, och fat.

Vinet blir perfekt kombinerat till höstens robusta mat som vilt, svamp med kraftiga och smakrika tillbehör.

Denna nyhet hittar du inte på hyllorna utan den återfinns just nu endast i beställningssortimentet på Systembolaget. Priset ligger på 169 kr vilket gör den till en av de bäst prissatta Amarone-vinerna.

Bengt Göran Kronstam med en av sveriges mest smaksäkra tungor tillika en av landets mest erkända vinskribenter har gett 2017 Fortellino Amarone betyget FYND! med denna motivering:

"Doften speglar en hög ambition med de för amarone så typiska, bitterljuva tonerna som förenar julrussin med skalens och kärnornas garvsyra. Här finns körsbär, pomerans och ugnsbakade rotfrukter, underliggande knäck och dito läder – allt som sig bör. Smaken är utvecklad, lång och påtagligt fyllig; eldig men inte spritig, knäckig men inte söt (endast 4 gram/liter, en knivsudd), publikfriande men inte överdrivet kommersiell. Kort sagt, en välgjord och mycket prisvärd amarone för dig som gillar denna vintyp."

Bengt Göran Kronstam/Vinbörsen aug 21

Fortellino Amarone
2017
Artikelnummer:52843
Alkoholhalt: 15%
Volym: 750 ml
Pris: 169kr
Importör: The Company of Urban wines & Other Liquids Sweden
Copyright © 2021 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar