3 oktober 2021

En eldig & elegant spanjor signerad Måns Zelmerlöw! - vininformation

NYHET!
Ekologisk Spanjor signerad Måns Zelmerlöv
Måns Zelmerlöw följer upp vårens succé MZ Cava med en ny vinlansering - MZ Raval by Måns Zelmerlöw. Ett spanskt rött ekologiskt och veganvänligt vin från legendariska D.O Terra Alta i Katalonien. MZ Raval by Måns Zelmerlöw är ett rött vin gjort på druvorna syrah och garnacha.

Vinet har fått namnet MZ Raval by Måns Zelmerlöw efter den historiska stadsdelen El Raval, där Måns bodde under sina år i Barcelona.

MZ Raval är ett vin som inte har tagit några genvägar när det kommer till framställning, smak och hållbarhet. I Terra Alta ligger vinodlingarna på extremt höga höjder och de som plockar druvorna för hand i de branta sluttningarna är verkligen vinvärldens hjältar, säger Måns Zelmerlöw.

På flaskans etikett kan man avläsa "old vines", vilket innebär att druvorna kommer från vinstockar som är upp till 60 år gamla, vilket ger ytterligare en dimension till vinet, både doft- och smakmässigt.

– Garnacha är min favoritdruva som odlas världen över, men garnacha från just Spanien har oftare en eldigare och mer smakintensiv karaktär. Ett suveränt matvin, berättar Måns.

Generös frukt med fin balans, nyanserad och kryddig doft. Mörka mogna skogsbär i doft, såsom vildhallon, körsbär och björnbär. Lite animalisk ton och inslag av vanilj, fattoner, lite sötlakrits, mineral och salvia.Välbalanserat, medelfylligt vin med en generös frukt och kryddighet. Ett vin med ursprungspräglad stil. Härlig fräschör med mjuka ihållande tanniner, rund fyllig munkänsla och lång, behaglig eftersmak.

MZ Raval kommer i glasflaskor där varje flaska har ett helt unikt utseende. Flaskorna är gjorda till största delen på återvunnet glas, vilket bland annat ger små färgvariationer i glaset, dock utan att påverka glasets kvalitét.

"Klockrent rött från Spanien. Det här vinet dricker jag gärna till Biff Rydberg, en pasta bolognese, med mer vuxen smak eller till en gryta på lamm rikligt kryddad med örter och färskpressad vitlök."
Johan Franco Cereceda, chefredaktör på Vinliv September 2021

"Vin av återvunna glasflaskor spelar roll för miljön. En flaska med så mycket som 75 % återvunnet glas, är av allt att döma ovanligt."

BKWine Brief 216, augusti 2021

Alltså vilket vin! Här bjuds du på ett vin där smaker och uttrycket är i 100% balans.
Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X September 2021
MZ Raval by Måns Zelmerlöw
Druvsort: Garnacha, Syrah
Artikelnummer: 52958
Alkoholhalt: 14.0%
Volym: 750 ml
Pris: 119 kr
Importör: Hermansson & Co AB
Copyright © 2021 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar