27 juni 2024

Stellenbosch Reserve Vanderstel - 91 poäng, perfekt till grillat och endast 149 kr | Vininformation

Mat- & vintips på nätet!
HÄR HITTAR DU VINET
Matcha vinet med mat!
- Tips på grillad entrecôte med syrlig tomatsallad
När vi ska para ihop ett vin med en härligt djup smak, behöver vi en kraftigare köttbit. För just Stellenbosch Reserve Vanderstel, som har en viss mognad och bjuder på toner av mörka frukter, torkade örter och kryddor, har vi valt att servera en grillad entrecôte med en syrlig tomatsallad skapad av TikTok-stjärnan och matkreatören Christopher Åström. I vinet finner du både fyllighet, mjuka tanniner och en fin syra. Alla dessa element harmoniserar verkligen med det proteinrika köttet, den syrliga dressingen och den fräscha salladen.
TILL RECEPTET
Vinbankens omdöme
"Ett fruktigt och lätt kryddigt vin med en tydlig fatkaraktär. I doften möts du av tydliga toner av svarta vinbär, viol, färska örter, svartpeppar, choklad och vanilj. Tre år på nacken har gett vinet en rund och fin smakkaraktär där syran fortsatt är hög och fräsch. Välsvarvat, fruktigt och alldeles utmärkt till sommarens grillade kötträtter!"
- Jozo Glavas, Vinbanken, Maj 2024
HÄR FINNS TILLGÄNGLIGT I BUTIK
Stellenbosch Reserve
Vanderstel, 2022
Artikelnummer: 4638
Alkoholhalt: 14 %
Volym: 750 ml
Sydafrika, Western Cape, Stellenbosch


149 kr
HITTA I EN BUTIK NÄRA DIG
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören The WineAgency Sweden AB.
Receptkort
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar