5 juni 2024

Bästa champagnen under 400 kronor | Vininformation

Mat- & vintips på nätet!
HÄR HITTAR DU VINET
Palmer & Co La Réserve - champagnen som hyllas av experterna
Palmer & Co La Réserve är det nya namnet på den hyllade champagnen Palmer & Co Brut Réserve. Orsaken till namnbytet stavas helt enkelt att man vill belysa mängden reservvin som har i sin champagne, därav La Réserve. I och med namnbytet har man även fått en ny design på sin etikett.

Vi på Receptkort har tidigare tipsat om den här champagnen, och vi är långt ifrån ensamma om att göra det. Om du googlar på "Bästa champagnen" så kommer du kunna se att majoriteten av artiklarna som dyker upp på förstasidan har med den här champagnen på sina topplistor.

När vår systersajt Vinbanken skulle utse de bästa champagnerna 2023 så blev Palmer & Co La Réserve utsedd till den bästa champagnen under 400 kronor. Och det visar vilken hög nivå det här mousserande vinet håller sett till prislapp.
HÄR FINNS VINET
Vinbankens omdöme
"Generöst och tillgängligt med äpplen, persika, nybakt bröd, fransk nougat, bra syra, mineraler, bra balans och en härlig avslutande sälta som ger vinet struktur. En lättgillad champagne som trots prisökningar håller en nivå som fortfarande placerar den som en av de mest prisvärda champagnerna på marknaden. "
/Christian Stojkovic, november 2023
HÄR FINNS FYNDVINET
Palmer & Co
La Réserve
Artikelnummer: 7372
Alkoholhalt: 12%
Volym: 750 ml
Frankrike, Champagne


389 kr
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Historien om kooperativet Palmer & Co
De är långt ifrån det största champagnehuset. De har ingen historia som sträcker sig flera hundra år bak i tiden. Men champagnehuset Palmer & Co har något som få andra har. De har 321 engagerade vinbönder med odlingar i några av de absolut bästa lägena i hela Champagne, som år efter år ligger bakom vad som i dag är en av de mest uppskattade champagnerna i Sverige.
TILL REPORTAGET
Recept på crostini med hackad skagenröra
Nu när det är sommartider så ska man kanske bjuda över sina vänner på en tillställning. Man vill då bjuda på något smått och enkelt. Varför inte ett enkelt tilltugg i form av crostini med hackad skagenröra. Ett uppskattat tilltugg av matkreatören Adrian Cederlund.
TILL RECEPTET
Tips på champagne till examensfirandet
I förra veckan publicerade vår systersajt Vinbanken en artikel om champagne till examen, där de tipsade om fem olika champagner som enligt dem passar när det vankas speciella firande. Och i dessa tider så vet vi att många tar examen, vilket man troligtvis gör en gång i livet. I den listan så fanns Palmer & Co La Réserve med som en av de fem champagnerna som passar till firandet. Hela listan kan du hitta nedan.
TILL LISTAN
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Provinum Vinhandel AB.
Receptkort
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar