13 juni 2024

"Galen" nyhet från Mallorca | Vininformation

Vintips på nätet!
BESTÄLL VINET HÄR
Vinregionen Mallorca - från okänd till världssuccé
När Miquel Àngel Cerdà och hans två vänner år 1994 bestämde sig för att göra vin på Mallorca så var de bland de allra första att göra det, men istället för franska druvor så valde de att satsa på bortglömda inhemska druvor. I dag är de föregångare när det kommer till vinproduktion på Mallorca, och nu lanserar de sitt nya "galna" projekt.

Lo Foll, som är namnet på vinet, betyder "galningen" på katalanska och syftar på den stora katalanska författaren Ramon Llull som levde på 1200-talet. Vinet är en hyllning till honom och till vinregionen Mallorca, då det är gjort på främst lokala druvor som enbart går att hitta på ön.
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Vinbankens oberoende omdöme
"Ett energiskt, fräscht och intensivt vin som imponerar. Frukten är ren och bjuder på tydliga toner av mogna jordgubbar, vildhallon och syrliga körsbär. Vi får en läskande smak med mjuka härliga tanniner med en lätt utvecklad ton. Men framförallt får man en fräsch och frisk syra som knyter ihop säcken. Det är ett seriöst vin med bra struktur och ren frukt där allt verkligen sitter där det ska."
/Jozo Glavas, juni 2024
Terra de Falanis
Lo Foll, 2021
Artikelnummer: 70918
Alkoholhalt: 12,5%
Volym: 750ml
Spanien, Mallorca



179 kr
KAN BESTÄLLAS HÄR
Långt reportage om vinregionen Mallorca
Varje år vallfärdar miljontals turister till semesterön Mallorca i Medelhavet. Det har varit ett av svenskarnas favoritresmål ända sedan 1960-talet. Soltimmarna är många, vädret är varmt och ön har blivit ett tryggt charterresmål för turister från Europas alla hörn. Vinproduktion har dock inte varit något som man främst förknippat turistön med, men det håller på att förändras i allt snabbare takt, mycket tack vare producenten Anima Negra.

Året är 1994 när vännerna Miquel Àngel Cerdà, Pere Obrador och Francesc Grimau väljer att börja skapa vin. Där och då fanns det endast sex producenter på hela ön, men samtliga arbetade enbart med franska druvor. Det var dock inget alternativ för de tre vännerna som istället ville lyfta inhemska druvsorter som knappt någon hade hört talas om.

– När vi skulle börja så var det ingen som ens ville ha druvan callet. Vi fick rankorna och druvorna gratis av de andra. Sedan var det bara att börja experimentera och skapa vin, berättar Miquel Àngel Cerdà i en intervju med Vinbanken i samband med ett besök i Sverige.
LÄS HELA REPORTAGET HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Vinovativa AB.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar