29 oktober 2023

Utforska Allhelgona

Spöken, finns dom?
Ingen kan väl ha missat att Allhelgona infaller under nästa vecka. En av de mest framträdande traditionerna under Allhelgona är att besöka kyrkogårdar och gravplatser för att tända ljus och lägga blommor på gravarna. Detta är ett sätt att hedra de avlidna och visa respekt för deras minne.

Allhelgona är också en tid då man kan reflektera över döden och dess betydelse i livet. Det kan vara en påminnelse om att vi alla är dödliga och att det är viktigt att ta vara på den tid vi har här på jorden. Det kan också vara en tid för att tänka på våra egna värderingar och hur vi vill bli ihågkomna när vi själva går bort.

Sammanfattningsvis är Allhelgona en viktig högtid som ger oss möjlighet att hedra och minnas de avlidna. Det är en tid för reflektion, gemenskap och eftertanke över livet och döden. Oavsett om man firar Allhelgona av religiösa skäl eller bara som en tradition, så ger högtiden oss alla en chans att stanna upp och tänka på de som inte längre är med oss. En fin tradition och en chans att fira en viktig högtid på ett skoj sätt med barnen.

Men att vi redan närmar oss November betyder att Julen faktiskt snart står för dörren och kanske är du redan igång med planering och inköp? Tänk på att: att vara ute i god tid kan bespara dig både pengar och huvudvärk! Med lite framförhållning kanske man till och med kan hitta sina julklappar till viss del second hand. Det finns väldigt mycket fint till salu med bra andrahandsvärde redo att göra någon ny ägare glad.

Och vad mycket mer man får för sina pengar genom att köpa något "pre-loved". Ha en fantastisk vecka så hörs vi. Tack för att du läste!
Så äter du så billigt som möjligt – snåljåpen tipsar!
Går det att få i sig god och nyttig mat och samtidigt spara in på både pengar och klimat? Svaret är ja. Här är snåljåpens tips för en billig matsedel.
Tips på enkla julklappar att göra själv
Glöm allt om de sneda knopphängarna och lerfigurerna du gjorde på fritids. Hemgjorda gåvor kan vara både personliga och vackra samtidigt som de är helt unika.
Pyssla halloween-dekorationer – 6 roliga och enkla beskrivningar
Pyssla med hela familjen till Halloween. Vi har samlat sex roliga och enkla beskrivningar för både handarbete och pyssel – så det finns pumpor och spöken i alla sorters former.

"Sveriges snålaste man" – Günther Mårders 5 bästa spartips för villaägare
Att bo i hus är dyrare än någonsin, men det finns saker att göra för att minska kostnaderna. Sparexperten Günther Mårder tipsar!
Vackert pynt med citrusfrukter – så gör du!
Apelsiner med instuckna nejlikor är ett klassiskt julpynt, men det finns mycket mer man kan göra för att skapa både vackert och väldoftande pynt av citrus
Skapa vinterns finaste kransar – så gör du!
Inget slår an julstämningen på samma sätt som en vacker krans eller en fin adventsljusstake. Här är några tips på arrangemang som du enkelt kan göra själv.
Senaste annonserna
SB Online Sweden AB, Vasagatan 13, Stockholm
berit.georgsson.morris@blogger.com, du får detta nyhetsbrev för att du tidigare använt tjänster från oss. Vill du inte längre ha våra uppskattade nyhetsbrev, avanmäl dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar