26 oktober 2023

Bästa röda vinet under 100 kronor | Vininformation

Mat- & vintips på nätet!
HITTA VINET NÄRA DIG
Röda viner under 100 kronor
På Systembolaget finns det i dag strax under 200 röda viner på flaska som kostar under 100 kronor i det fasta sortimentet. Det är ett stort antal viner, även om priserna höjts och månag gamla trotjänare tagit klivet upp och nu kostar över 100 kronor. Men det går fortsatt att hitta stora fynd bland de röda vinerna under 100 kronor, och det största fyndet av alla viner, åtminstone enligt Vinbanken och Vinbetyget, hittar du på den portugisiska hyllan.

I en oberoende topplista har Segredos de Sao Miguel utsetts till det bästa röda vinet under 100 kronor på Systembolaget av Vinbanken. Även Vinbetyget, som sammanställer alla stora sajters betyg, rankar vinet i topp i sitt segment. Med andra ord så går det att hitta viner som håller hög kvalitet för under 100 kronor, och vinet som håller allra högst kvalitet heter Segredos de Sao Miguel.
HÄR HITTAR DU VINET
Omdömen från Sveriges vinexperter

Vi har sagt det förr men vi säger det gärna igen, Segredos är ett av de absolut mest prisvärda vinerna på hyllan just nu. För under 100 kronor får du alltså ett extremt matvänligt vin som bjuder på ett imponerande djup. Här är det mörk frukt, björnbär, svartpeppar, bigarråer och choklad. Snyggt gjort och ett bra exempel på att man kan hitta extremt prisvärda viner för under 100 kronor. Makalöst bra vin till höstens grytor och till grillat.
/ Jozo Glavas, Vinbanken

HITTA VINET HÄR
Recept på kolgrillad kyckling och rotsaker på tostada med krossad avokado

När det kommer till vin är en av de största charmerna att lyckas para ihop vinet med maten. Att hitta den där kombinationen där grundsmakerna gifter sig på ett perfekt sätt. När det kommer till Segredos de Sao Miguel har det rankats som det bästa röda vinet under 100 kronor, men det allra bästa med det är nog ändå att det passar utmärkt ihop med en hel del goda maträtter. Här nedan har du ett recept på kolgrillad kyckling med rotsaker. En rätt som bjuder på en härlig kryddighet, massvis av smak och en fin syra. Ihop med vinet kommer du märka hur den mörka frukten i vinet och den fina syran kommer gifta sig utmärkt med rätten.
TILL RECEPTET
Segredos de São Miguel
Organic, 2022
Artikelnummer: 2603
Alkoholhalt: 13,5%
Volym: 750 ml
Portugal, Alentejo
99 kr
HÄR FINNS VINET
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Provinum Vinhandel AB.
receptkort.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar