25 oktober 2023

Bästa vinet på PET-flaska! | Nerello Mascalese - 129 kr | Vininformation

Vintips på nätet!
HITTA VINET NÄRA DIG
Bästa vinerna på PET-flaska på Systembolaget 2023
Att Systembolaget satsat stenhårt på hållbarhet kan inte undgått någon. I dag får vi se allt fler lättviktsflaskor, burkar och boxar. Och en kategori som växt lavinartat de senaste åren är PET-kategorin. Antalet vinet som lanseras på PET-flaska blir bara fler och fler. Vi har gått igenom det gedigna utbudet och testat majoriteten av vinerna. Vi har kommit fram till vilka som är de bästa vinerna på PET-flaska på Systembolaget 2023.

Nummer 1 på vår lista hittar vi Nerello Mascalese! Läs gärna hela artikeln om vårt test på vår hemsida.
HÄR HITTAR DU VINET
Omdöme från redaktionen

"Ett piggt och intensivt vin gjort på den trevliga druvan nerello mascalese som vi så ofta finner vid Etnas sluttningar. Även om vinet inte är ett Etna Rosso så får man tydliga Etna-vibbar i såväl doft som smak. Det är ungt och bärigt, men där finns även den där påtagliga tonen av aska och rök. Ett seriöst vin på PET-flaska som imponerar. Servera till den napolitanska pizzan med röd botten. "

Vinbanken, September 2023
Nerello Mascalese
Nicosia, 2021
Artikelnummer: 2094
Alkoholhalt: 13%
Volym: 750 ml
Italien, Sicilien, Terre Siciliane
129 kr
HÄR FINNS VINET
"Ett seriöst vin på PET-flaska som imponerar!"
HITTA VINET NÄRA DIG
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Solera Sweden AB.
vinbanken.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar