19 januari 2022

Veckans Vintips | Spännande nyhet som utmanar | Tysk Pinot Noir med toner av Bourgogne | Vininformation

Spännande nyhet - Tysk Pinot Noir med toner av Bourgogne

TILL PRODUKT

Waltz Pinot Noir 2020 - En stark utmanare!

Det är inte enbart Frankrike och USA som i dag producerar Pinot noir-viner av yppersta världsklass. På senare år har tyska viner gjorda på den populära druvan seglat upp som utmanare till vinerna från Bourgogne, Napa Valley och Sonoma.

Tänk dig ett vin där du känner igen den franska karaktären som Pinot noir från Bourgogne brukar ha, men i en modern tappning. Så skulle man kunna beskriva Waltz Pinot Noir från 2020.

Vinet odlas bara några få mil från den franska gränsen, i vindistriktet Baden i sydvästra Tyskland. Till skillnad från många andra tyska Pinot noir-viner så har det här vinet inte de där typiska tonerna av lingon, utan det påminner snarare om en fransk Pinot noir. Med andra ord har man lyckats kombinera det bästa av Bourgogne och Tyskland, och det har blivit till ett elegant men ändå kraftigt vin.

Vinet har komplexa toner av skogshallon, jordgubbar, nougat och svartpeppar. Det passar utmärkt till ljusare kött, som till exempel kyckling eller anka, men även till laxrätter.

Waltz Pinot Noir är ett vin som är nytt på den svenska marknaden och något som inte funnits förut. Identiteten och karaktären påminner om de franska konkurrenterna, samtidigt som det finns något unikt i vinet.

Att tyska Pinot noir-viner fått ett rejält uppsving på senare år går inte att ta miste på. Om du vill ge dig in en helt ny värld av Pinot noir-viner så ska du definitivt testa Waltz Pinot Noir från 2020.

TILL PRODUKT

Waltz Pinot Noir
2020

Tyskland, Baden
Volym 750 ml
Alkoholhalt 14,5%
Artikelnummer 54065
119 kr

Rekommenderat recept

Ankbröst med grönpepparsås

45 min

Enkel att tillaga

4/5

INGREDIENSER

4 portioner

Ankbröst 600 g
Salt 1 tsk

Grönpepparsås

Grönpeppar i lag 2 msk
Vispgrädde 2 dl
Kalvfond 2 msk
Dijonsenap 1 tsk
Kinesisk soja 1/2 tsk
Konjak 1 msk

INSTRUKTIONER

Gör såhär:

Steg 1: Sätt ugnen på 175° grader

Steg 2: Hacka grönpepparkornen, men spar även några hela.

Steg 3: Blanda ihop alla ingredienser till grönpepparsåsen i en kastrull och låt det koka ihop under några minuter.

Steg 4: Skär fettkappan på ankbröstet i ett rutmönster. Salta och bryn dem sedan i smör med fettkappan neråt i ca 5 minuter.

Steg 5: Lägg ankbrösten i en form med fettkappan uppåt och stek mitt i ugnen tills innertempraturen är 60°.

Steg 6: Häll stekspadet i formen i såsen och värm upp. Skär sedan köttet i skivor och servera med sås, hariscots verts och smörstekta endiver.

Steg 7: Bon appétit!

TILL SYSTEMBOLAGET
Footer top
Vinbanken
SB Online AB
Address: BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrevet av Receptkort? Avregistrera dig här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar