14 januari 2022

Ett hållbart vin från Italienska Sicilen! Passivento Nero d’Avola - vininformation

Ny årgång - Ekologisk Passivento från Sicilien
I södra Italien på den soldränkta ön Sicilien odlas nero d'Avola druvorna till Barone Montalto Passivento. Vinet odlas uteslutande ekologiskt och hela Barone Montaltos vineri drivs dessutom av solenergi vilket gör det till ett mycket hållbart val.

Stor vikt läggs på att få ut maximal koncentration av druvorna för att skapa ett mycket fruktig, fylligt men ändå lättsamt vin som funkar till alla sorters måltider. Vinrankorna beskärs och växer nära marken för att dra nytta av den varma markytan även under de kalla nätterna, denna metod bidrar till en mer mogen fruktkaraktär med inslag av mörka körsbär, skogshallon och torkade plommon.

Barone Montalto Passivento är ett medelfylligt vin med generös fruktighet och inslag av mörka bär, skogshallon, fat, kakao, salvia och vanilj. Ett välbalanserat och lättdrucket vin som passar till mycket, bland annat medelhavsmat, grytor och ostbrickan.

Barone Montalto har idag ca 400 hektar vinodlingar, vissa äger man och brukar själva medan de andra sköts enligt deras kvalitetsprogram för att säkerställa att kvaliteten är minst lika bra som om man hade ägt dem själva.
Barone Montalto Passivento
Producent: Barone Montalto
Ursprung: Italien
Årgång: 2020
Typ: Rött vin
Druvsort: Nero d´ Avola
Artikelnummer: 75416
Alkoholhalt: 13,5%
Volym: 750 ml
Pris: 99 kr
Importör: Independent Wine Company
Copyright © 2021 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar