16 januari 2022

Tre anledningar att äta säsongssmart mat

Ät både gott, billigt och klimatsmart med säsongens rotfrukter

Om plånboken känns lite tunnare än vanligt såhär i januari, samtidigt som det känns svårt att ge avkall på den goda smaken, så är en lösning att laga mat av säsongens råvaror.

I januari är det framför allt rotfrukter, kål, lök och morötter som står i centrum. Billigt och klimatsmart eftersom man slipper långa transporter men framförallt godare eftersom råvarorna kommer direkt från skörd till bord.

Här på receptkort.se hittar du de mest populära recepten på mat som tar dig igenom januari på bästa sätt. Har du pengar över och vill sätta guldkant på vardagen tipsar vinbanken.se om de bästa röda vinerna under hundralappen.

Smaklig spis!
Kålpudding á la Tareq Taylor
Vitkål när den är som bäst, tillsammans med syrliga rårörda lingon.
Vegetarisk pasta med grönkål
Perfekt för kylskåpsrensning - låt andra grönsaker också åka med.
Maja Ivarssons löksoppa
Riktigt bra budgetmat, funkar fint både som förrätt och varmrätt.
Topp 10 röda viner under 100 kronor
Bäst i test 2021.
Visa fler recept
SB Online Sweden AB, Vasagatan 13, Stockholm
berit.georgsson.morris@blogger.com, du får detta nyhetsbrev för att du tidigare använt andra tjänster från oss. Vill du inte längre ha våra uppskattade nyhetsbrev, avanmäl dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar