Tur för den som gillar mazariner att bakverket firas två gånger varje år, både den 10 januari och den 13 mars. Mazarinen kommer ursprungligen från Frankrike i början av 1600-talet och tros vara uppkallad efter kardinal Jules Mazarin. Ett skal av mördeg fyllt med mandelmassa och som toppas med glasyr är det som kännetecknar kakan, sedan är det fritt fram för olika smaksättningar. Lägg hallonsylt i fyllningen och glasyren och vips har du bakat en Katalan istället. Mandelmassan ger en rundare smak och gör samtidigt kakan saftig.
På
receptkort.se delar vi med oss av de bästa recepten på kakan. Baka och njut!
Vi på Receptkort vill göra din mat- och bakupplevelse ännu bättre genom att utöka vårt samarbete med Vinbanken. Vi brukar säga att mat och dryck går hand i hand, därför är det extra roligt att få lyfta just mat och dryck ihop. I våra utskick kommer du alltid hitta dryckestips längst ner och även specifika viner som passar till en viss typ av mat. På
Vinbanken.se kan du dessutom hitta oerhört många recept med bra vintips till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar