24 april 2024

Bästa chardonnay 2024 under 100 kr - Penfolds Koonunga Hill Chardonnay | Vininformation

Vintips på nätet!
HITTA VINET I EN BUTIK NÄRA DIG
Bästa chardonnay under 100kr
Väldigt mycket vin till ett lågt pris!

Nyligen blev Penfolds Koonunga Hill Chardonnay utsett till bästa chardonnay 2024 under 100 kr. Vinet har fått både FYND-medalj och BÄSTA KÖP medalj av Vinbanken.

Med extremt snygg fathantering där fatkaraktären inte blir jobbig på något sätt utan är väl integrerad med de gula äpplena, den tropiska frukten, nötigheten och citrusen. Detta är lite fylligare men det är ändå extremt snyggt gjort. Hatten av för ett vin som bör kosta en bra slant mer.

Tänd grillen och njut ihop med en rätt som grillad lax med smashed potatis och romsås!
HITTA VINET HÄR
Vinbankens oberoende omdöme
"Friskt, stramt och lite svalt återhållet med gröna äpplen, persika, citroner, mandlar, smör, bra syra, en försiktig och välkomponerad ton av ek och en krispig eftersmak med lite mineralsälta. Väldigt mycket vin till ett lågt pris."

Christian Stojkovic, April 2024
Penfolds Koonunga Hill
Chardonnay, 2023
Artikelnummer: 6463
Alkoholhalt: 12.5%
Volym: 750 ml
Australien, South Australia
99 kr
HITTA VINET HÄR
Matcha med grillad lax med smashed potatis och romsås
TILL RECEPTET MED VINTIPS
Utsedd till bästa chardonnay 2024!
Chardonnay har varit och är möjligen fortfarande den mest uppskattade och efterfrågade vita druvan. Vinbanken har provat och valt ut de mest prisvärda chardonnayerna som finns tillgängliga i Systembolagets butiker, och tagit fram en topplista över bästa chardonnay på Systembolaget 2024.

I denna stenhårda konkurrens finner vi Penfolds Koonunga Hill Chardonnay som blivit utsedd av Christian Stojkovic som bästa chardonnay 2024 i priskategorin 99-149 kronor.
TILL TOPPLISTAN
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Treasury Wine Estates Sweden AB.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar