3 september 2024

Nyhet från Apulien - Zin Zap Barista Rosso Prima Selezione | Vininformation

Mat- & vintips på nätet!
BESTÄLL NYHETEN HÄR
Upptäck Zin Zap Barista Rosso, en nyhet från Apulien, Italiens soldränkta klack. Denna vinregion är känd för sina smakrika och prisvärda viner, och Zin Zap är inget undantag.

Vinet är tillverkat av 100% Primitivo från Taranto i Apulien i södra Italien. Druvorna skördas noga och för hand på stockar vars ålder ligger mellan 30–45 år. Direkt efter skörd torkas druvorna vilket bidrar till den fylliga och koncentrerade stilen på vinet. Vinet har sedan lagrats ca 3 månader på en blandning av fransk och amerikansk ek, som sätter karaktären.

Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment och kan beställas till din butik.
BESTÄLL NYHETEN HÄR
Matcha vinet med en härlig Osso Buco!
Detta vin är en perfekt matchning till smakrika grytor eller en mustig pasta, gärna lite fylligare i smaken med generös kryddning. Det är också ett utmärkt val till en bit vällagrad hårdost – en kombination som verkligen låter vinet komma till sin rätt.

Eller varför inte laga den spännande och traditonella italienska grytan Osso Buco som serveras i en mustig och välsmakande tomatsås. En utmärkt italiensk gryta nu när hösten börjar närma sig!
TILL RECEPTET MED VINTIPS
Zin Zap
Barista Rosso Prima Selezione
Artikelnummer: 74109
Alkoholhalt: 14,5%
Volym: 750 ml
Italien

"Vinet har en generös, fruktig och kryddig stil med en avrundad fatkaraktär. Smakmässigt går vinet i en fylligare stil med mjuka tanniner och viss kryddighet. Den generösa mörkbäriga frukten återfinns även i smaken tillsammans med rostade kaffetoner."

129 kr
BESTÄLL NYHETEN HÄR
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Lively Wines Sweden AB.
Receptkort
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar