26 september 2024

Matvänlig elegans från Rhônedalen till höstens mustiga grytor! | Vininformation

Mat- & vintips på nätet!
Matvänlig elegans från Rhônedalen till höstens mustiga grytor!
BÄST I TEST - "Hör till de mest prisvärda röda vinerna på Systembolaget idag."

Christian Stojkovic, September 2024
BESTÄLL VINET HÄR
FYND! - "Les Champauvins levererar över förväntan igen. Energiskt, ungdomligt och generöst med en salig blandning av lätt mogen röd frukt och lite djupare lila frukt. Här samsas skogshallonen, jordgubbarna och körsbären med violen och de svarta vinbären. Ren frukt med härlig energi som bjuder på färska örter med lavendel i spetsen.

Tanninerna är mjuka och härliga, syran är fräsch och avslutet bjuder på choklad och vanilj. Ett supersnyggt charmigt sydfranskt vin för 179 kronor som imponerar och levererar rejält över förväntan."

Jozo Glavas, Augusti 2024
BESTÄLL VINET HÄR
Matcha vinet med en härligt mustig gryta!
TILL RECEPTET MED VINTIPS
Alain Jaume Les Champauvins Domaine Grand Veneur, 2022
Artikelnummer: 77225
Alkoholhalt: 15%
Volym: 750 ml
Frankrike, Rhonedalen, Côtes du Rhône

Vinet är gjort på 70 % grenache, 20 % syrah och 10 % mourvèdre och är certifierat ekologiskt sedan 2012. Vinet lagras i en temperaturkontrollerad källare om 15 °C under 14 månader. För grenachedruvorna används tjocka betongfat för att bevara fruktigheten medan syrah och mourvèdre lagras i franska ekfat för att mjuka upp tanninstrukturen, ge en kryddig finish och förhöja aromen av mörk frukt.



179 kr
BESTÄLL VINET HÄR
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Hermansson & Co AB.
Receptkort
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar