17 september 2024

Nyhet! Enzo Bartoli Barbaresco – elegans och tradition från hjärtat av Piemonte | Vininformation

Mat- & vintips på nätet!
BESTÄLL NYHETEN HÄR
Upplev Piemonte genom Enzo Bartoli Barbaresco – ett vin där tradition möter nutid. Denna eleganta Barbaresco erbjuder en djup och komplex smak, skapad med passion och hantverk. Perfekt för att höja smakrika kötträtter, krämig risotto eller pastarätter med tryffel och svamp till nya nivåer. En flaska som förhöjer varje middagsupplevelse!

Beställ enkelt via beställningssortimentet och få vinet levererat till din närmsta butik.
Omdömen från Sveriges vinexperter

5 av 6 - "Väl prisvärt! Bra pris från dyrt område.
Kryddig och bärig stil med viss mognad och ekkaraktär, vinet är medelfylligt med en frisk syra och tydlig strävhet men balanserad med frukt och fat"

//Niclas Tuomela, Vinsmart, September 2024

5 av 5 - "Full pott och utmärkt köp!"
//Boxtoppen, September 2023

BRA KÖP! - "Det här är ett suveränt matvin. Testa gärna till något från skogen, antingen en krämig och mustig svamprisotto eller en viltstek med gräddig sås, som rundar av vinets syror och gör att fruktigheten får spela första fiol."
//Gunilla Hultgren Karell, Vinbörsen, September 2024

BRA KÖP! - "En Barbaresco för 199:- är i det lägsta segmentet på Systembolaget och måste anses vara en "budgetbarbaresco". Inget ont i det, det innebär ju generellt att vinet är drickbart nu."

//Eva Weckström, Vinbörsen, September 2024

BESTÄLL NYHETEN HÄR
Matcha vinet med en utmärkt svamprisotto med lammfilé!
Här får vi en fin barbaresco med bra balans, fräsch frukt och en härlig syra. Ihop med krämigheten, sältan och lammet kommer det här vinet lyfta rejält. Risotto generellt är en riktigt bra maträtt att dricka vin till, och framförallt om man väljer en klassisk svamprisotto. I det här specifika fallet väljer vi ett vin som har en tydlig bärighet i doften där du kommer känna igen både blåbär och körsbär. Detta kompletteras av en kryddighet och en fin syra som kommer gifta sig väldigt väl ihop med köttet. Ett bra vin till svamprisotto med lammfilé med andra ord.
TILL RECEPTET MED VINTIPS
Enzo Bartoli
Barbaresco, 2020
Artikelnummer: 70961
Alkoholhalt: 14%
Volym: 750 ml
Italien, Piemonte, Barbaresco

"Enzo Bartoli Barbaresco har en kryddig, bärig stil med inslag av fat och en viss mognad. Vinet är medelfylligt med frisk syra och tydliga tanniner, välbalanserat med frukt och ek."

199 kr
BESTÄLL NYHETEN HÄR
Om Piemonte och Nebbiolo-druvan
Piemonte är Italiens stolthet och hem för Nebbiolo-druvan, som ger kraftfulla och strukturerade viner. Barbaresco, ofta kallad Barolos eleganta lillasyster, ger en upplevelse av körsbär, torkade rosor och lakrits, med en subtil touch av tryffel. Enzo Bartoli Barbaresco hyllar denna tradition men erbjuder en modern twist som gör vinet njutbart redan idag trots sin syra och strävhet.
BESTÄLL BARBARESCON HÄR
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Lively Wines Sweden AB.
Receptkort
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar