6 september 2024

Exklusiv lansering! Upptäck ekologisk perfektion från Rhônedalen – Alain Jaume 2022 | Vininformation

Vintips på nätet!
Exklusiv lansering!
- Ekologisk perfektion från Rhônedalen
BESTÄLL VINET HÄR
Nu lanseras Alain Jaume Les Champauvins 2022 i Systembolagets beställnings- sortiment, ett vin som kombinerar fransk elegans med prisvärdhet och ekologisk odling. Detta röda vin, som kommer från Côtes du Rhône, är en sann reflektion av den omsorg och tradition som kännetecknar familjen Jaume, en av södra Frankrikes mest ansedda vinproducenter.

Vinet är gjort på 70 % grenache, 20 % syrah och 10 % mourvèdre och är certifierat ekologiskt sedan 2012. Vinet lagras i en temperaturkontrollerad källare om 15 °C under 14 månader. För grenachedruvorna används tjocka betongfat för att bevara fruktigheten medan syrah och mourvèdre lagras i franska ekfat för att mjuka upp tanninstrukturen, ge en kryddig finish och förhöja aromen av mörk frukt.
"Côtes du Rhône i Châteauneuf-du-Pape-klass till fyndpris!"
Vinbankens omdöme
FYND! - "Les Champauvins levererar över förväntan igen. Energiskt, ungdomligt och generöst med en salig blandning av lätt mogen röd frukt och lite djupare lila frukt. Här samsas skogshallonen, jordgubbarna och körsbären med violen och de svarta vinbären. Ren frukt med härlig energi som bjuder på färska örter med lavendel i spetsen. Tanninerna är mjuka och härliga, syran är fräsch och avslutet bjuder på choklad och vanilj. Ett supersnyggt charmigt sydfranskt vin för 179 kronor som imponerar och levererar rejält över förväntan. Enkelt sagt, en Côtes du Rhône i Châteauneuf-du-Pape-klass till fyndpris! Servera till höstens härligt kryddiga och mustiga gryta, och njut."

/Jozo Glavas, Vinbanken, Augusti 2024
BESTÄLL VINET HÄR
Alain Jaume Les Champauvins Domaine Grand Veneur, 2022
Artikelnummer: 77225
Alkoholhalt: 15%
Volym: 750 ml
Frankrike, Rhonedalen, Côtes du Rhône



179 kr
BESTÄLL VINET HÄR
Vinbanken möter Christophe Jaume och pratar om satsningen på Les Champauvins
I hjärtat av Rhônedalen hittar vi vingården som sticker ut och har funnits i familjen Jaumes ägor i drygt 40 års tid.

Vinerna som produceras här hyllas år efter år av några av världens främsta experter. Vi har tagit oss ett snack med Christophe Jaume om hemligheten bakom vingården Les Champauvins.

Läs hela vår intervju med Christophe Jaume på vinbanken.se
LÄS HELA INTERVJUN HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Hermansson & Co AB.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar