23 september 2024

Det okända och prisvärda vinet från Rhônedalen | 179 kr | Vininformation

Vintips på nätet!
Det okända och prisvärda vinet från Rhônedalen
- Les Champauvins
BESTÄLL VINET HÄR
Vinbanken möter Christophe Jaume, vinmakaren bakom Les Champauvins
Vinerna som produceras här hyllas år efter år av några av världens främsta experter. Vi har tagit oss ett snack med Christophe Jaume om hemligheten bakom vingården Les Champauvins.

Läs hela vår intervju med Christophe Jaume på vinbanken.se
LÄS HELA INTERVJUN HÄR
Vinbankens omdöme
FYND! - "Les Champauvins levererar över förväntan igen. Energiskt, ungdomligt och generöst med en salig blandning av lätt mogen röd frukt och lite djupare lila frukt. Här samsas skogshallonen, jordgubbarna och körsbären med violen och de svarta vinbären. Ren frukt med härlig energi som bjuder på färska örter med lavendel i spetsen. Tanninerna är mjuka och härliga, syran är fräsch och avslutet bjuder på choklad och vanilj. Ett supersnyggt charmigt sydfranskt vin för 179 kronor som imponerar och levererar rejält över förväntan."

/Jozo Glavas, Vinbanken, Augusti 2024
BESTÄLL VINET HÄR
Alain Jaume Les Champauvins Domaine Grand Veneur, 2022
Artikelnummer: 77225
Alkoholhalt: 15%
Volym: 750 ml
Frankrike, Rhonedalen, Côtes du Rhône

Vinet är gjort på 70 % grenache, 20 % syrah och 10 % mourvèdre och är certifierat ekologiskt sedan 2012. Vinet lagras i en temperaturkontrollerad källare om 15 °C under 14 månader. För grenachedruvorna används tjocka betongfat för att bevara fruktigheten medan syrah och mourvèdre lagras i franska ekfat för att mjuka upp tanninstrukturen, ge en kryddig finish och förhöja aromen av mörk frukt.



179 kr
BESTÄLL VINET HÄR
I hjärtat av Rhônedalen hittar vi en vingård som sticker ut. Den 34 hektar mark stora vingården ägs av familjen Jaume och har så gjort i drygt 40 års tid. Vinerna som produceras här hyllas år efter år av några av världens främsta experter.

Alain Jaume Les Champauvin 2022 som lanserades på Systembolaget i September är inget undantag. Denna franska finess är otroligt prisvärd och är så pass ren och förfinad i sin smak att den nästan kan beskrivas som en raffinerad Rhône.

– Vi älskar rena viner. Möjligheten vi har att skapa just rena viner genom druvorna grenache, syrah och mourvedre, är enorma. Vi får de där körsbärstonerna ihop med de torkade örterna och pepparn. Vi har dessutom helt ekologiska odlingar och på så sätt ser vi till att vi alltid får de bästa druvorna från naturen, säger Christophe Jaume som nu är med och driver familjehuset vidare.
BESTÄLL VINET HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Hermansson & Co AB.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar