24 september 2021

Nu släpper vi loss ”vilden” från Frankrike, en smakexplosion! - vininformation

NYHET!
VILDEN FRÅN FRANKRIKE
Nu släpps den spännande nyheten Terroir Sauvage, ett franskt vitt vin med stor potential att kunna bli en kommande klassiker. Har du mot förmodan redan provat vinet, då vet du vad det handlar om!

Terroir Sauvage är ett vin som utmanar både presentationsmässigt och smakmässigt, där vinmakaren inte sparat på krutet i någon ände. Gillar ni torra, friska och uttrycksfulla vita viner från Frankrike med en personlig prägel så lär Terroir Sauvage uppskattas.

Till skillnad från de flesta vinerna som tillverkas i dag så använder man endast den vilda jästen från druvan för alkoholjäsningen, detta sätter en unik prägel på vinet samt ger ett uttryck som bara den specifika odlingsplatsen kan frambringa.

Resultatet är ett mycket generöst och smakintensivt vin där samspelet mellan druvorna Vermentino, Viognier och Roussane ger ett elegant vin med härliga inslag av citrus, aprikos, päron och mineral. Servera vinet till smakrika rätter på fisk & skaldjur, asiatisk mat eller till en grillad kalventrecote.

Terroir Sauvage, lägg det namnet på minnet. Vinet är ett s.k naturvin som är ekologiskt och odlat efter biodynamiska principer.

Vinet finner ni i Systembolagets beställningssortiment.
Terroir Sauvage Blanc
Druvsort: Viognier, Roussanne
Artikelnummer: 53098
Alkoholhalt: 14.0%
Volym: 750 ml
Pris: 119 kr
Importör: Urban Wines
Copyright © 2021 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar