26 september 2021

Boxnyhet från Piemonte! Ricossa Barbera Nebbiolo med lojalitet till ursprunget!- vininformation

Ricossa Barbera Nebbiolo
I klimatsmart box
Ricossa Antica Casa utökar familjen med en efterlängtad och klimatsmart bag in box på druvorna barbera och nebbiolo från Piemonte! Området och dess druvor har seglat upp på topplistan bland mest omtyckta viner och trenden är här för att stanna. Ricossa har en lång tradition av att skapa äkta kvalitetsviner i Piemonte och jobbar idag med noga utvalda vinbönder där dess band går tillbaka decennier för att säkerställa den höga kvaliteten. Kombinationen av de två bästa druvsorterna i området ger ett smakrikt och kraftfullt vin som präglas av finess. Barberadruvan som odlas i Monferrato står för den generösa frukten och de mörka inslagen av körsbär, viol och björnbär. Nebbiolo odlad i Langhe bidrar med struktur och djup där den fina syran och sammetslena tanninerna balanserar upp frukten och skapar ett fräscht intryck av rosor, skogshallon, nypon och kaffe.

Barberadruvorna skördas i mitten av september och nebbiolo mot månadens slut, därefter jäser vinet på ståltankar tillsammans med skalet i 20 dagar för att bidra med struktur och karaktär. Vinet lagras sedan på ekfat där det utvecklar sina kryddiga nyanser och tillsammans med frukten skapar ett mångdimensionellt vin med bra balans som andas Piemonte.

Den mörka rubinskimrande färgen fångar ögat likaväl som den stora doften av körsbär, plommon, jordgubbar och kryddor. Smaken är minst lika förförisk där dem typiska druvtonerna spelar symfoni. Saftiga bigarråer, körsbär, plommon, björnbär, skogshallon, timjan och kaffe bjuder in till en smaksensation utan dess like. Den nyanserade och balanserade smaken gör vinet väldigt enkelt att para ihop med mat. Vinet passar till allt från grillade kötträtter till lättare vegetariska alternativ, en vällagad tryffelpasta eller risotto som knyter an till vinets ursprung ger vardagsmiddagen såväl som helgens festligheter ett riktigt lyft!

4,5/5 -Boxtoppen, sept 2021

Klassisk norditaliensk doft med inslag från såväl barbera som nebbiolo. Körsbär, plommon och hallon står för det fruktiga tillsammans med ett stänk nypon som kompletteras av viss ungdomlig druvblommighet, örtiga inslag och söt lakrits. Den medelfylliga smaken visar upp mogen röd frukt med viss rondör, silkiga tanniner, frisk, närmast citrusaktig syra och viss längd i avslutet.
Ricossa Barbera
Nebbiolo
Producent: MGM Mondo del Vino
Druvsort: Nebbiolo, Barbera
Artikelnummer: 53138
Alkoholhalt: 13%
Volym: 3000 ml
Pris: 289kr
Importör: Lively Wines Sweden AB
Copyright © 2021 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar