3 december 2024

Klassiska viner från Louis Jadot med den sanna smaken av Bourgogne | Vininformation

Vintips på nätet!
Klassiska viner från Louis Jadot med den sanna smaken av Bourgogne
HITTA VINERNA I EN BUTIK NÄRA DIG
Maison Louis Jadot är ett vinhus som visat mästarklassen sedan starten 1859. Idag producerar de mer än 150 olika vita och röda viner från alla hörn av Bourgogne.

Couvent des Jacobins är deras fina introduktion till distriktet och fungerar som ambassadör för alla deras övriga viner. Druvorna hämtas från olika vingårdar runt om Bourgogne vilket ger en utmärkt komplexitet.

Viner från Bourgogne är alltid kostsamma, men här levererar Jadot absolut högsta klass till ett pris som är svårt att matcha. Dessutom i strålande årgången 2022 – oslagbart!
TILL VINERNA
Couvent des Jacobins
Bourgogne Rouge, 2022
Artikelnummer: 5283
Alkoholhalt: 13%
Volym: 750 ml
Frankrike, Bourgogne

"Få viner är så eftertraktade som Pinot Noir från Bourgogne och det här vinet speglar verkligen sitt ursprung. Mycket elegant vin med stor, kryddig doft och inslag av hallon, blåbär och örter. Friskt med bra längd och fina toner av lång lagring på ekfat. Briljerar i den fina årgången 2022 och passar ypperligt till rätter av ljust kött och fågel."
239 kr
HITTA I EN BUTIK NÄRA DIG
Couvent des Jacobins
Bourgogne Blanc, 2022
Artikelnummer: 5798
Alkoholhalt: 13%
Volym: 750 ml
Frankrike, Bourgogne

"Vit Bourgogne i toppform med alla de klassiska tonerna av citrus, ananas, smör, nötter och fat. Fylligt, smakrikt och elegant. Lagrat på både ståltank för fräschören och på ekfat för rondören. Klockrent val till fisk och skaldjur."

219 kr
HITTA I EN BUTIK NÄRA DIG
REKOMMENDERAT RECEPT TILL VIT BOURGOGNE
Torskrygg med denna klassiska sås - Beurre Blanc
Signerad mästerkocken Catarina König

40 min

Medel

5 / 5

INGREDIENSER
Torskrygg 600 g
Forellrom 4 msk
Färsk timjan knippe
Salt knippe
Beurre Blanc
Bananschalottenlök 1 st
Vitt vin 1 dl
Vitvinsvinäger 1 msk
Vitpepparkorn 7-8 st
Smör 150 g
Vispgrädde ½ dl
Forellrom ½ dl
Hackad gräslök 1 msk
Dekoration
Smörgåskrasse knippe
INSTRUKTIONER
1. Sätt ugnen på 125 grader

2. Salta fisken runt om, låt dra ca 10-15 min (rimmas lite lätt)

3. Lägg bitarna i en ugnsform, hyvla en skiva smör över varje bit och toppa med en kvist färsk timjan. Sätt in i ugnen tills fiskens innertemp når 46 grader.

4. Finhacka bananschalottenlöken och lägg i en kastrull. Tillsätt vitt vin, vinäger och vitpepparkorn. Låt reducera (koka ned) till hälften. Sila bort lök och pepparkorn.

5. Klicka successivt i bitar av smöret under konstant vispning. Låt det koka lätt hela tiden.

6. Tillsätt grädde och smaka upp med salt. Vänd i hackad gräslök och forellrom precis innan servering.

7. Ta bort ev skinn från fisken, lägg på en tallrik med lite djup. Häll sås över fisken och toppa med klippt krasse.

8. Servera gärna med kokt potatis!
MATCHA MATEN MED DETTA VIN
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Wine Affair Scandinavia AB.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar