25 januari 2024

Topprankat ekologiskt vin från Portugal | Vininformation

Mat- & vintips på nätet!
HITTA VINET HÄR
Topprankat vin från Portugal
2023 var ett riktigt bra år för den portugisiska vinproducenten Casa Relvas. Deras boxvin Merino nådde Systembolagets hyllor samtidigt som deras vin Segredos de Sao Miguel lovordades rejält av landets experter. Svenska Dagbladet gav vinet 5 av 5, Vinbörsen slog fast att det var ett fynd och Vinbetyget topprankade vinet. Dessutom utsåg Vinbanken vinet till det bästa röda vinet under 100 kronor under hösten.

Vi har grävt på djupet kring vad som gör just Portugal till en vinnation av rang och varför just portugisiska viner gjort en sådan succé på den svenska marknaden på senare år. En av dessa orsaker är helt enkelt för att vinerna är så oerhört matvänliga och går att matcha med flertalet rätter.
I DESSA BUTIKER HITTAR DU VINET
Vinbankens omdöme

"Vi har sagt det förr men vi säger det gärna igen, Segredos är ett av de absolut mest prisvärda vinerna på hyllan just nu. För under 100 kronor får du alltså ett extremt matvänligt vin som bjuder på ett imponerande djup och som visar vad Portugal går för. Här är det mörk frukt, björnbär, svartpeppar, bigarråer och choklad. Snyggt gjort och ett bra exempel på att man kan hitta extremt prisvärda viner för under 100 kronor. Makalöst bra vin till grytor och till grillat."
Vinbanken, oktober 2023

Recensionen skrevs i oktober 2023 då vinet kostade 99 kronor
Segredos de São Miguel
Organic, 2022
Artikelnummer: 2603
Alkoholhalt: 13.5%
Volym: 750 ml
Portugal
101 kr
HITTA VINET I EN BUTIK NÄRA DIG
Recept på ugnsstekt majskyckling med potatis
Just Segredos de Sao Miguel är ett sådant vin som passar lika bra till de mustiga grytorna som till vårens första grill, eller varför inte som i det här fallet med ugnsstekt majskyckling med potatis. I det här specifika fallet så kommer du märka att vinets fruktighet och fina syra kommer passa utmärkt ihop med inslagen av citron och vitlök som finns i rätten. Ett matvänligt vin som passar till en rad olika rätter helt enkelt.
TILL RECEPTET
Hur har Portugal lyckats gå från diktatur med väldigt begränsad vinproduktion till att bli ett av världens ledande vinländer på drygt 50 år? Vad är hemligheten bakom att landet kan behålla bra priser på sina viner samtidigt som de ständigt producerar viner som håller en otroligt imponerande hög nivå? Vi har gått på djupet kring hur Portugal blev en vinnation att räkna med.
TILL ARTIKELN
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Provinum Vinhandel AB.
receptkort.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar