20 mars 2022

PRISSÄNKT ekologiskt höghöjdsvin från Spanien- Vininformation

Hyllat ekologiskt höghöjdsvin från Spanien
Nu prissänkt!

Juan Gil Silver Label är ett av de mest kritikerhyllade vinerna i regionen i sin prisklass och har ett genomsnittligt omdöme på över 93 poäng av den prestigefulla spanska vinguiden Guía Peñin de senaste fem åren och över 91 poäng i genomsnitt av Robert Parker's Wine Advocate under samma tidsperiod.

Vinet har en mörk djup färg. Doften är rik, koncentrerad, nyanserad och bjuder på toner av blåbär, björnbär, lavendel, plommon, choklad och ceder. Vinet är fylligt och smakrikt med stor koncentration, balanserad fatkaraktär och en pigg syra som balanserar upp koncentrationen och med en lång kryddig avslutning.

Prissänkt 159 kr, tidigare 179 kr
Ekologiskt och hållbarhetscertifierat
Topproducent

Juan Gil Silver Label kommer från regionen Jumilla som har ett klimat och en terroir som passar druvan Monastrell som handen i handsken. Här får druvorna kämpa med den höga höjden (upp till runt 850 meter över havet), karga kalkstensjordar och i kraftiga temperaturskillnader under dygnet. Dessa förutsättningar och de gamla vinstockarna (ofta över 50 år gamla bushvines) ger väldigt lågt skördeuttag, kraftigt intensiva och smakrika viner som samtidigt balanseras upp av en fin syra. För att jämföra skördeuttag så ligger dessa vingårdar på runt två flaskor per vinranka när det ofta är runt fem flaskor exempelvis Rioja.

Bodegas Juan Gil är en av Spaniens topproducenter med stort fokus på kvalitetsviner och hållbarhet. Vineriet har nu varit i familjens ägo och med bas i Jumilla i över 100 år men det är i synnerhet de senaste 25 åren, sedan Miguel Gil tog över rodret tillsammans med sin bror Angel, som det har utvecklats till den topproducent de är idag. Juan Gil är nu en av de största producenterna i världen av ekologiska kvalitetsviner och deras vingård i Jumilla var en av de första i Spanien som var helt självförsörjande av solenergi.
Juan Gil Silver Label
Producent: Bodegas Juan Gil
Ursprung: Murcia
Årgång: 2019
Artikelnummer: 79307
Alkoholhalt: 15,0 %
Volym: 750 ml
Pris: 159 kr
Importör: Wine Affair Scandinavia AB
Copyright © 2022 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar