24 mars 2022

MAXAD SMAKEXPLOSION! | Spektakulära italienaren EQUIVOQ har anlänt till Sverige | Vininformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
Spektakulär italienare lanseras nu i Sverige
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Vintips från Vinbanken
Equivoq - 2020
Lansering av en extraordinär vinnyhet i både smak & form!

Tänk dig en flaska len som sammet och ett vin gjort på en av de mest populära italienska druvorna. Då får du vinet Equivoq. Med sin unika flaska och becksvarta färg sticker den ut bland de andra vinerna. När man öppnar flaskan möts man av otroligt mycket smakrik frukt och en fin örtighet. I smaken får man dessutom en bra balans och en härlig smakupplevelse där alla toner samspelar på ett fint sätt.

Montepulciano d´Abruzzo är en av de mest underskattade italienska druvorna. Men viner gjorda på druvan håller hög klass och har högt anseende i Italien. Vinet Equivoq har allt man kan önska sig av ett vin gjort på montepulciano. Här får vi mycket smak, en otroligt intressant becksvart flaska klädd i sammet och ett vin som passar utmärkt till en rejäl köttbit med en klassisk bea och pommes!
EQUIVOQ, 2020
Artikelnummer: 55461
Alkoholhalt: 14 %
Volym: 750 ml
Italien
139 kr
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
REKOMMENDERAT RECEPT
Kött, pommes och bea

40 min

Lätt lagad

5 / 5

4 portioner
KÖTT
Ryggbiff 600 g
Salt 2 krm
Malen svartpeppar 2 krm
POMMES FRITES
Fast potatis 1 kg
Flingsalt 1 krm
Olivolja 1 msk
BEARNAISESÅS
Eriks® bearnaise 230 ml
INSTRUKTIONER
Steg 1: Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba potatisen, låt skalet vara kvar. Skär potatisen i 1 cm tjocka skivor, och skär skivorna till jämnstora pommes frites. Lägg allt i en skål med kallt vatten, och skölj tills vattnet är klart för att få bort stärkelsen. Torka sedan pinnarna torra med hushållspapper.

Steg 2: Häll bort vattnet ur bunken och lägg tillbaka pommes fritesen. Ringla över olivolja och vänd runt potatisen noga. Lägg ut potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Ugnsstek i en halvtimme tills pommes fritesen är gyllene, vänd runt dem var tionde minut. Den andra gången du vänder dem saltar du generöst.

Steg 3: Skiva ryggbiffen i 4 skivor. Gnid in köttet i olivolja, salta och peppra generöst. Stek i grillpanna (använd olivolja och smör om du steker i vanlig stekpanna) några minuter på varje sida.

Steg 4: Lägg upp köttet med tomat, pommes frites och bearnaisesås. Dags för servering!
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören urbanwines.se
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar