9 mars 2022

NYHET! Internationellt hyllad Rosé Gin- nu äntligen i Sverige - Vininformation

Spännande nyhet!
Internationellt medaljregn över gin med en skvätt rosévin!
Nu finns äntligen Mirabeaus Dry Rosé Gin tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment. En klassisk torr gin med aromer inspirerade av den franska rivieran och parfymhantverkets ädla blommor och örter, som snabbt kommit att hyllas internationellt genom de fina utmärkelser som delades ut under åren. Högst på prishyllan står guldet i Gin Award 2020.

År 2009 bestämde sig paret Jeany och Stephen Cronk för att göra verklighet av sin dröm att starta sin egen vingård i Frankrike. De flyttade tillsammans med sina tre barn från ett hektiskt liv i London till ett idylliskt hus mitt bland vinrankorna i utkanten av byn Cotignac i hjärtat av Provence. Idag säljs deras hyllade och prisbelönta viner i mer än 50 länder världen över och 2019 blev det äntligen dags för nästa steg – att skapa en fantastisk rosé-gin.

Mirabeau Dry Rosé Gin är i hjärtat en klassisk torr gin. Bas-spriten är 100% druvbaserad vilket ger en rund och subtilt fruktig grundsmak. Enbär lägger grundsmaken tillsammans med citronskal och korianderfrön som bidrar med eleganta citrustoner. Iris- och angelikarot bidrar med jordiga toner medan ros- och jasminblad tillsammans med lavendel ger ginen sin florala touch.

Avslutningsvis tillsätts rosmarin, timjan och lagerblad som tillför sin provencelska örtighet. Efter destillation tillsätts en liten mängd rosévin vilket ger den typiska färgen och ytterligare lite fruktig arom.

En gin som gjord för att pryda drinkskåpet och som bas för flertalet festliga cocktails.
Mirabeau Dry Rosé Gin
Producent: Maison Mirabeau
Ursprung: Provence
Artikelnummer: 55355
Alkoholhalt: 43%
Volym: 700 ml
Pris: 499 kr
Importör: Sigva AB
Copyright © 2022 Vinklubben, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar