Nyhet - Supertrenden från stjärnkrogarna! Naturvinstrenden på topprestauranger har få missat, i dag är det snarare en regel att stora delar av de ambitiösaste restaurangernas vinlistor består av s.k naturviner, därtill är oftast råvarorna som serveras på tallrikarna levererade från lokala gårdar. Ett relativt nytt, modernt och hållbart synsätt som på många sätt och vis nu börjat att smitta av sig in i hushållen på allvar. Naturviner tillverkas enligt naturliga metoder med största respekt för miljön i vingårdarna och med minsta påverkan i processen. Vinrankorna odlas helt utan användning av bekämpningsmedel och innehåller i princip inga tillsatser. Endast en liten del svavel, som finns naturligt i vin, tillåts för att förhindra att vinet skall oxidera därtill så filtreras oftast vinerna mycket försiktigt. Således ett ur vinsynpunkt hållbart val, därtill så har ofta denna typen av viner sin personliga karaktär, kanske är det just därför som naturviner är trendigare än sannolikt något annat i vinvärlden just nu? Hur smakar då detta nya vin. Är du en stor vän av höstens mustiga och smakrika kök med rätter på vilt, svamp, örter och smakrika och gärna feta tillbehör så är Terroir Sauvage rouge ett vin som kommer att bli en bra matchning. Ge gärna vinet luft en 30 minuter på karaff , det kommer att ta sig. Druvorna som ligger till grund för vinet är de tre karaktäristiska och välkända sydfranska druvorna, Syrah, Grenache och Mourvèdre från vingårdar i Languedoc. Terroir Sauvage är ett riktigt kryddigt, smakrikt och klassiskt rött vin med en generös längd och härligt djup där örter, kryddor, solmogna mörka bär samt lakrits kännetecknar vinet. Denna nyhet hittar du inte på Systembolagets hyllor utan den är en beställningsvara. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar